Opis

Zagrijte ulje u velikoj tavi ili woku na visokoj temperaturi. Dodajte piletinu i pecite oko 4-5 minuta, dok ne poprimi zlaćanu boju. Dodajte luk, nasjeckane mahune, češnjak, limunsku travu i korijenje korijandera. Pecite 3-4 minute, dok se ne prožmu mirisi, dodajte sojin umak, pecite još 3-4 minute, protresući tavu ili wok, dok se piletina ne karamelizira. Dodajte sok limete i riblji umak i pirjajte još jednu minutu te isključite štednjak.

Dodajte listiće začina, rajčice i pospite kikirikijem i chilli paprikom. Poslužite s rižom i listovima zelene salate.

 

Sastojci

  • 2 žlica ulja od kikirikija
  • 500g mljevene piletine
  • 1 crveni luk, sitno nasjeckan
  • 200g zelenih mahuna, nasjeckanih
  • 2 režnja češnjaka, sitno naribanog
  • 1 stabljika limunske trave, naribane srčike
  • 1 svežanj korijandera, obranih listića, sitno nasjeckanog korijenja
  • ¼ šalice slatkog sojinog umaka (Kecap Manis)
  • Sok od 1-2 limete
  • 2 žlice ribljeg umaka
  • 1 maleni tajlandski bosiljak, obranih listića
  • 250g cherry rajčice, prepolovljene
  • 1/3 šalice kikirikija, prženog i nasjeckanog
  • 1 dugačka crvena chilli paprika, narezana
  • Riža kuhana na pari, listovi zelene salate ("Little Gem"), za posluživanje

Povezani recepti