Priprema:

Staviti piletinu između 2 lista papira za pečenje i istući čekićem za meso dok ne bude ½ cm debljine.

Staviti jaja u plitku posudu i brašno u drugu posudu. Začiniti brašno. Pomiješati krušne mrvice sa sezamom u tanjuru i začiniti. Uvaljati svaki komad piletine u brašno, zatim u jaje i na kraju u krušne mrvice uz lagani pritisak kako bi se mrvice zalijepile.

U veliku tavu za prženje uliti 2 cm ulja i zagrijati na srednje-visoku temperaturu, a zatim ispržiti piletinu. Piletinu treba pržiti 1 do 2 minute s obje strane dok ne dobije smeđu boju tako da je ispržena jednako. Ocijediti na papirnatom ubrusu. Prepoloviti komade piletine.

Namazati kruh s maslacem i tonkatsu umakom. Staviti odozgo piletinu, krastavac, kupus. Na drugu krišku kruha staviti malo majoneze te začiniti i spojiti dva dijela sendviča u jedan pa ga narezati na komade. Ponoviti postupak s preostalim sastojcima. Servirati posipano sezamom.

Sastojci

  • 2 filea pilećeg bijelog mesa, prerezani napola
  • 2 jajeta iz slobodnog uzgoja, blago zamućena 
  • ½ šalice brašna
  • 80g krušnih mrvica
  • 2 žlice prženog sezama i dodatno za serviranje
  • ulje za prženje
  • 16 kriški svježeg bijelog kruha bez kore  
  • Za serviranje
  • omekšani maslac,
  • Tonkatsu umak,
  • japanska majoneza,
  • mašne od krastavca,
  • naribano zelje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve