Pileći Katsu sendvič
Recept iz: Justine Schofield
Priprema:
Staviti piletinu između 2 lista papira za pečenje i istući čekićem za meso dok ne bude ½ cm debljine.
Staviti jaja u plitku posudu i brašno u drugu posudu. Začiniti brašno. Pomiješati krušne mrvice sa sezamom u tanjuru i začiniti. Uvaljati svaki komad piletine u brašno, zatim u jaje i na kraju u krušne mrvice uz lagani pritisak kako bi se mrvice zalijepile.
U veliku tavu za prženje uliti 2 cm ulja i zagrijati na srednje-visoku temperaturu, a zatim ispržiti piletinu. Piletinu treba pržiti 1 do 2 minute s obje strane dok ne dobije smeđu boju tako da je ispržena jednako. Ocijediti na papirnatom ubrusu. Prepoloviti komade piletine.
Namazati kruh s maslacem i tonkatsu umakom. Staviti odozgo piletinu, krastavac, kupus. Na drugu krišku kruha staviti malo majoneze te začiniti i spojiti dva dijela sendviča u jedan pa ga narezati na komade. Ponoviti postupak s preostalim sastojcima. Servirati posipano sezamom.
Sastojci
- 2 filea pilećeg bijelog mesa, prerezani napola
- 2 jajeta iz slobodnog uzgoja, blago zamućena
- ½ šalice brašna
- 80g krušnih mrvica
- 2 žlice prženog sezama i dodatno za serviranje
- ulje za prženje
- 16 kriški svježeg bijelog kruha bez kore
- Za serviranje
- omekšani maslac,
- Tonkatsu umak,
- japanska majoneza,
- mašne od krastavca,
- naribano zelje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Pikantna migas jaja
Recepti Donal Skehan
Hrskavi sendvič s piletinom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama
Recepti Donal Skehan
Makaroni s graškom