Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Nakon treninga u Westminster KingswayuFakultet, Harriott nastavio je u Verreyev restoran u West Endu, gdje je stekao naukovanje i kasnije radio kao glavni kuhar. Međutim, mnogo prije nego što je započeo kuhati oluje i izmamio naše okusne pupoljke posve ugodnom i ukusnom, ubrzo je krenuo očevim stopama kao pjevač. Talentiran je i za komedije. S druge strane, rekao je da je njegova majka sjajna kuharica i možda je od nje dobila inspiraciju za karijeru.

Sastojci

  • 4 deblja pileća zabatka, bez kosti i kože
  • 2 žlice začina od zelene scotch bonnet papričice
  • 300ml mlaćenice
  • 2 jaja, tučena
  • 100g običnog brašna
  • 150g Panko krušnih mrvica
  • Biljno ulje za duboko prženje
  • 4 Ciabatta lepinje
  • 1 Baby gem salata, listovi odvojeni, oprani
  • Začin od zelenih Scotch Bonnet papričica
  • Velika šaka korijandera
  • Velika šaka peršina
  • 1 žlica svježih listova timijana
  • 2 zelene scotch bonnet papričice
  • 2 češnja češnjaka, prepolovljene
  • 1 šalot luk, grublje narezan
  • 4 mlada luka narezana na veće komade
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar prema želji
  • Majoneza od tamarinda
  • 5 žlica majoneze
  • 1 žlica paste od tamarinda
  • 1 žlica kečapa
  • 1 žlica  ljutog umaka
  • 1 češanj češnjaka, smljeven

Priprema

  • 1. Za zeleni začin, sve sastojke stavite u procesor za hranu i miksajte dok ne postane glatka smjesa.
  • 2. U velikoj zdjeli pomiješajte mlaćenicu i zeleni začin, dodajte pileće zabatke i dobro pomiješajte, kako bi se zabatci obložili.
  • 3. Prekrijte i stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći za još bolju marinadu.
  • 4. U međuvremenu napravite majonezu od tamarinda; u manjoj zdjeli pomiješajte sve sastojke i stavite u hladnjak. Kušajte za kiselost i ljutinu. Prilagodite po svom ukusu.
  • 5. Zagrijte veliki lonac s biljnim uljem na 170C. Dok se ulje zagrijava, pripremite tri duboka tanjura; u jedan stavite brašno, u drugi jaja, a u treći pano krušne mrvice.
  • 6. Izvadite piletinu iz hladnjaka i uklonite višak marinade od mlaćenice.
  • 7. Svaki pileći zabatak umočite u brašno, zatim jaje, pa krušne mrvice, dobro obložite.
  • 8. Oprezno spustite svaki pileći zabatak u vruće ulje i pržite 7-8 minuta, pažljivo hvataljkama okrenite piletinu i potrudite se odvojiti svaki komad jedan od drugog.
  • 9. Možete ih peći u više serija ako vam je lakše.
  • 10. Nakon što izvana poprime zlatnu boju, izvadite iz lonca i stavite na papirnati kuhinjski ručnik.
  • 11. Pecivo prepolovite i malo tostirajte.
  • 12. Polovicu peciva namažite majonezom od tamarinda i na to stavite komad hrskave piletine, dodajte list zelene salate na vrh i poklopite drugim dijelom peciva.

Povezani recepti

Vidi sve