Opis

  1. Za zeleni začin, sve sastojke stavite u procesor za hranu i miksajte dok ne postane glatka smjesa.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte mlaćenicu i zeleni začin, dodajte pileće zabatke i dobro pomiješajte, kako bi se zabatci obložili. Prekrijte i stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći za još bolju marinadu.
  3. U međuvremenu napravite majonezu od tamarinda; u manjoj zdjeli pomiješajte sve sastojke i stavite u hladnjak. Kušajte za kiselost i ljutinu. Prilagodite po svom ukusu.
  4. Zagrijte veliki lonac s biljnim uljem na 170C. Dok se ulje zagrijava, pripremite tri duboka tanjura; u jedan stavite brašno, u drugi jaja, a u treći pano krušne mrvice. Izvadite piletinu iz hladnjaka i uklonite višak marinade od mlaćenice. Svaki pileći zabatak umočite u brašno, zatim jaje, pa krušne mrvice, dobro obložite. Oprezno spustite svaki pileći zabatak u vruće ulje i pržite 7-8 minuta, pažljivo hvataljkama okrenite piletinu i potrudite se odvojiti svaki komad jedan od drugog. Možete ih peći u više serija ako vam je lakše. Nakon što izvana poprime zlatnu boju, izvadite iz lonca i stavite na papirnati kuhinjski ručnik.
  5. Pecivo prepolovite i malo tostirajte.
  6. Polovicu peciva namažite majonezom od tamarinda i na to stavite komad hrskave piletine, dodajte list zelene salate na vrh i poklopite drugim dijelom peciva.

Sastojci

Pileći zabatci u mlaćenici

  • 4 deblja pileća zabatka, bez kosti i kože
  • 2 žlice začina od zelene scotch bonnet papričice
  • 300ml mlaćenice
  • 2 jaja, tučena
  • 100g običnog brašna
  • 150g Panko krušnih mrvica
  • Biljno ulje za duboko prženje
  • 4 Ciabatta lepinje
  • 1 Baby gem salata, listovi odvojeni, oprani

Začin od zelenih Scotch Bonnet papričica

  • Velika šaka korijandera
  • Velika šaka peršina
  • 1 žlica svježih listova timijana
  • 2 zelene scotch bonnet papričice
  • 2 češnja češnjaka, prepolovljene
  • 1 šalot luk, grublje narezan
  • 4 mlada luka narezana na veće komade
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar prema želji

Majoneza od tamarinda

  • 5 žlica majoneze
  • 1 žlica paste od tamarinda
  • 1 žlica kečapa
  • 1 žlica  ljutog umaka
  • 1 češanj češnjaka, smljeven

Povezani recepti