Pileći burgeri u mlaćenici sa Scotch Bonnet papričicom i majonezom od tamarinda
Recept iz: Ainsley Harriott
Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Nakon treninga u Westminster KingswayuFakultet, Harriott nastavio je u Verreyev restoran u West Endu, gdje je stekao naukovanje i kasnije radio kao glavni kuhar. Međutim, mnogo prije nego što je započeo kuhati oluje i izmamio naše okusne pupoljke posve ugodnom i ukusnom, ubrzo je krenuo očevim stopama kao pjevač. Talentiran je i za komedije. S druge strane, rekao je da je njegova majka sjajna kuharica i možda je od nje dobila inspiraciju za karijeru.
Sastojci
- 4 deblja pileća zabatka, bez kosti i kože
- 2 žlice začina od zelene scotch bonnet papričice
- 300ml mlaćenice
- 2 jaja, tučena
- 100g običnog brašna
- 150g Panko krušnih mrvica
- Biljno ulje za duboko prženje
- 4 Ciabatta lepinje
- 1 Baby gem salata, listovi odvojeni, oprani
- Začin od zelenih Scotch Bonnet papričica
- Velika šaka korijandera
- Velika šaka peršina
- 1 žlica svježih listova timijana
- 2 zelene scotch bonnet papričice
- 2 češnja češnjaka, prepolovljene
- 1 šalot luk, grublje narezan
- 4 mlada luka narezana na veće komade
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar prema želji
- Majoneza od tamarinda
- 5 žlica majoneze
- 1 žlica paste od tamarinda
- 1 žlica kečapa
- 1 žlica ljutog umaka
- 1 češanj češnjaka, smljeven
Priprema
- 1. Za zeleni začin, sve sastojke stavite u procesor za hranu i miksajte dok ne postane glatka smjesa.
- 2. U velikoj zdjeli pomiješajte mlaćenicu i zeleni začin, dodajte pileće zabatke i dobro pomiješajte, kako bi se zabatci obložili.
- 3. Prekrijte i stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći za još bolju marinadu.
- 4. U međuvremenu napravite majonezu od tamarinda; u manjoj zdjeli pomiješajte sve sastojke i stavite u hladnjak. Kušajte za kiselost i ljutinu. Prilagodite po svom ukusu.
- 5. Zagrijte veliki lonac s biljnim uljem na 170C. Dok se ulje zagrijava, pripremite tri duboka tanjura; u jedan stavite brašno, u drugi jaja, a u treći pano krušne mrvice.
- 6. Izvadite piletinu iz hladnjaka i uklonite višak marinade od mlaćenice.
- 7. Svaki pileći zabatak umočite u brašno, zatim jaje, pa krušne mrvice, dobro obložite.
- 8. Oprezno spustite svaki pileći zabatak u vruće ulje i pržite 7-8 minuta, pažljivo hvataljkama okrenite piletinu i potrudite se odvojiti svaki komad jedan od drugog.
- 9. Možete ih peći u više serija ako vam je lakše.
- 10. Nakon što izvana poprime zlatnu boju, izvadite iz lonca i stavite na papirnati kuhinjski ručnik.
- 11. Pecivo prepolovite i malo tostirajte.
- 12. Polovicu peciva namažite majonezom od tamarinda i na to stavite komad hrskave piletine, dodajte list zelene salate na vrh i poklopite drugim dijelom peciva.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Curry s piletinom i stabljikom banane
Recepti Michel Albert Roux
Salata od poširane piletine s umakom mousquetaire
Recepti Ainsley Harriott
Pita s piletinom, estragonom, porilukom i šampinjonima
Recepti Curtis Stone
Pečena piletina i grožđe s burratom i umakom od bijelog vina
Recepti Curtis Stone
Souvlaki od aromatične piletine na ražnju s pita-pogačicama i umakom tzatziki
Recepti Adam Liaw
Malezijski satay od piletine i nyonya umak od kikirikija
Recepti Adam Liaw
Saravaška laksa
Recepti Silvia Colloca
Piletina na lovački
Recepti Nico Reynolds
Karipski curry i piletina na žaru
Recepti Nico Reynolds
Nenadmašno pile na žaru u limunu i začinskom bilju