Opis

Postupak

  1. Kako bi napravili preljev od jogurta i estragona, u zdjelu stavite sve izmjerene sastojke. Začinite sa soli i paprom. Dodajte kuhanu piletinu u preljev i promiješajte. Prekrijte i ostavite da se marinira 2 sata u hladnjaku ili preko noći.
  2. Slaninu pecite na grilu ili na tavi dok ne postane hrskava i zlatno smeđa. Ostavite sa strane na komadu kuhinjskog ručnika. Kada se ohladi, razlomite na manje dijelove.
  3. Dva ili tri lista salate posložite jedan do drugog tako da izgledaju kao zdjelice na veliki tanjur. Pospite rukolom. Ponovite, tako da dobijete šest zdjelica salate posloženih u krug, izgledat će kao vijenac.
  4. Žlicom na njih slažite salatu od piletine. Po vrhu piletine posložite avokado. Pospite sjemenkama bundeve i komadićima slanine. Začinite sa soli i paprom, te poslužite.

Naputci za recept

Piletina se može marinirati do 24 sata unaprijed – počnite slagati salatu do 2 sata prije posluživanja.

Sastojci

Za preljev od jogurta i estragona

  • 300ml prirodnog jogurta
  • ½ limuna, samo sok
  • 15g narezanih listova estragona
  • 2 manja mlada luka, sitno narezana
  • 1 žlica Dijon senfa
  • 1 žličica sitnog šećera
  • 2 žličice bijelog vinskog octa
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Za salatu

  • 1 skuhano pile, kožica uklonjena i meso narezano na komade
  • 6 dugačkih, tanko rezanih ploški dimljene slanine
  • 2 glavice Little Gem salate, listovi razdvojeni
  • 50g rukole
  • 2 manja avokada, narezana
  • 25g sjemenki bundeve, tostiranih
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Povezani recepti