Pileća krilca s roštilja na tri načina
Recept iz: Tom Kerridge
Thomas Kerridge je engleski Michelin kuhar koji je uglavnom radio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najpoznatiji je po osnivanju gastro-paba pod nazivom The Hand & Flowers koji je nagrađen Michelinovom zvijezdom. Kerridge je također poznat po svojim pojavljivanjima u kulinarskim emisijama poput MasterChefa, Saturday Kitchena i Great British Menu-a.
Sastojci
- 20 jumbo pilećih krilaca, spojenih s uklonjenim vrhovima krila
- SALAMURA
- 200 g kuhinjske soli
- 2 l vode
- 10 zrna crnog papra
- 4 lista lovora
- KOREJSKA GLAZURA
- 80 ml rižinog octa
- 60 g šećera
- 50 ml Sriracha
- 50 ml kečapa
- 2 žlice gochujanga
- 2 žlice sezamovog ulja
- 20 g maslaca
- GLAZURA OD SOJE I MEDA
- 100 g tekućeg meda
- 30 ml sojinog umaka
- 2 češnjaka, sitno naribana
- 1 žlica sezamovog ulja
- GLAZURA OD SENFA I JAVORA
- 75 g otopljenog maslaca
- 1 žlica jabučnog octa
- 2 žlice punozrnatog senfa
- 80 ml javorovog sirupa
- Za dekoraciju:
- Narezani mladi luk
- Tostirane sjemenke sezama
Priprema
- Miješajte sastojke za rasol dok se sol ne otopi. Pileća krilca stavite u rasol i ostavite u hladnjaku preko noći. Izvadite iz salamure i osušite svaki komad krila papirnatim ubrusom.
- Zagrijte roštilj i pobrinite se da ste ga pokrenuli najmanje 20 minuta prije nego što želite početi kuhati svoja krilca.
- Za pripremu korejske glazure dodajte sve sastojke u tavu i pustite da provri, potom smanjite vatru i kuhajte oko 5 minuta. Maknite s vatre i odložite sa strane.
- Za glazuru od soje od meda, jednostavno umutite sve sastojke u zdjeli i spremne su za premazivanje.
- Za glazuru od senfa stavite maslac, ocat, senf i javorov sirup u tavu, otopite sastojke i držite na toplom.
- Krilca stavite na roštilj i ostavite da se peku oko 10 – 12 minuta. Obavezno ih okrenite barem jednom. Želite da malo porumene sa svake strane.
- Kada su krila na svom mjestu, počnite ih glazirati. Trećinu prelijte korejskom glazurom, drugu trećinu glazurom od javora i senfa a treću trećinu s glazurom od meda i soje. Nastavite peći još oko minutu. Zatim okrenite krilca i glazirajte drugu stranu.
- Nastaviti glazirati i okretati te pecite još 3-4 minute. Sklonite ih s roštilja i obilato premažite glazurom.
- Nakon što se glaziraju i zapeku, maknite krilca s roštilja i poslužite. Korejska krilca pospite crnim sezamom i narezanim bijelim dijelom mladog luka. Krilca od meda i soje pospite prženim sjemenkama sezama i narezanim zelenim dijelovima mladog luka. Zbog javora i senfa, ne trebaju nikakav ukras.
- Poslužite odmah i neka svatko odabere svoj okus krilaca.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Curry s piletinom i stabljikom banane
Recepti Michel Albert Roux
Salata od poširane piletine s umakom mousquetaire
Recepti Ainsley Harriott
Pita s piletinom, estragonom, porilukom i šampinjonima
Recepti Curtis Stone
Pečena piletina i grožđe s burratom i umakom od bijelog vina
Recepti Curtis Stone
Souvlaki od aromatične piletine na ražnju s pita-pogačicama i umakom tzatziki
Recepti Adam Liaw
Malezijski satay od piletine i nyonya umak od kikirikija
Recepti Adam Liaw
Saravaška laksa
Recepti Silvia Colloca
Piletina na lovački
Recepti Nico Reynolds
Karipski curry i piletina na žaru
Recepti Nico Reynolds
Nenadmašno pile na žaru u limunu i začinskom bilju