Pileća krilca s roštilja na tri načina

Thomas Kerridge je engleski Michelin kuhar koji je uglavnom radio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najpoznatiji je po osnivanju gastro-paba pod nazivom The Hand & Flowers koji je nagrađen Michelinovom zvijezdom. Kerridge je također poznat po svojim pojavljivanjima u kulinarskim emisijama poput MasterChefa, Saturday Kitchena i Great British Menu-a.

Sastojci

  • 20 jumbo pilećih krilaca, spojenih s uklonjenim vrhovima krila
  • SALAMURA
  • 200 g kuhinjske soli
  • 2 l vode
  • 10 zrna crnog papra
  • 4 lista lovora
  • KOREJSKA GLAZURA
  • 80 ml rižinog octa
  • 60 g šećera
  • 50 ml Sriracha
  • 50 ml kečapa
  • 2 žlice gochujanga
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 20 g maslaca
  • GLAZURA OD SOJE I MEDA
  • 100 g tekućeg meda
  • 30 ml sojinog umaka
  • 2 češnjaka, sitno naribana
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • GLAZURA OD SENFA I JAVORA
  • 75 g otopljenog maslaca
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 2 žlice punozrnatog senfa
  • 80 ml javorovog sirupa
  • Za dekoraciju:
  • Narezani mladi luk
  • Tostirane sjemenke sezama

Priprema

  • Miješajte sastojke za rasol dok se sol ne otopi. Pileća krilca stavite u rasol i ostavite u hladnjaku preko noći. Izvadite iz salamure i osušite svaki komad krila papirnatim ubrusom.
  • Zagrijte roštilj i pobrinite se da ste ga pokrenuli najmanje 20 minuta prije nego što želite početi kuhati svoja krilca.
  • Za pripremu korejske glazure dodajte sve sastojke u tavu i pustite da provri, potom smanjite vatru i kuhajte oko 5 minuta. Maknite s vatre i odložite sa strane.
  • Za glazuru od soje od meda, jednostavno umutite sve sastojke u zdjeli i spremne su za premazivanje.
  • Za glazuru od senfa stavite maslac, ocat, senf i javorov sirup u tavu, otopite sastojke i držite na toplom.
  • Krilca stavite na roštilj i ostavite da se peku oko 10 – 12 minuta. Obavezno ih okrenite barem jednom. Želite da malo porumene sa svake strane.
  • Kada su krila na svom mjestu, počnite ih glazirati. Trećinu prelijte korejskom glazurom, drugu trećinu glazurom od javora i senfa a treću trećinu s glazurom od meda i soje. Nastavite peći još oko minutu. Zatim okrenite krilca i glazirajte drugu stranu.
  • Nastaviti glazirati i okretati te pecite još 3-4 minute. Sklonite ih s roštilja i obilato premažite glazurom.
  • Nakon što se glaziraju i zapeku, maknite krilca s roštilja i poslužite. Korejska krilca pospite crnim sezamom i narezanim bijelim dijelom mladog luka. Krilca od meda i soje pospite prženim sjemenkama sezama i narezanim zelenim dijelovima mladog luka. Zbog javora i senfa, ne trebaju nikakav ukras.
  • Poslužite odmah i neka svatko odabere svoj okus krilaca.

Povezani recepti

Vidi sve