Pileća krilca s roštilja na tri načina

Pileća krilca s roštilja na tri načina

Opis

Postupak:

  1. Miješajte sastojke za rasol dok se sol ne otopi. Pileća krilca stavite u rasol i ostavite u hladnjaku preko noći. Izvadite iz salamure i osušite svaki komad krila papirnatim ubrusom.
  2. Zagrijte roštilj i pobrinite se da ste ga pokrenuli najmanje 20 minuta prije nego što želite početi kuhati svoja krilca.
  3. Za pripremu korejske glazure dodajte sve sastojke u tavu i pustite da provri, potom smanjite vatru i kuhajte oko 5 minuta. Maknite s vatre i odložite sa strane.
  4. Za glazuru od soje od meda, jednostavno umutite sve sastojke u zdjeli i spremne su za premazivanje.
  5. Za glazuru od senfa stavite maslac, ocat, senf i javorov sirup u tavu, otopite sastojke i držite na toplom.
  6. Krilca stavite na roštilj i ostavite da se peku oko 10 – 12 minuta. Obavezno ih okrenite barem jednom. Želite da malo porumene sa svake strane.
  7. Kada su krila na svom mjestu, počnite ih glazirati. Trećinu prelijte korejskom glazurom, drugu trećinu glazurom od javora i senfa a treću trećinu s glazurom od meda i soje. Nastavite peći još oko minutu. Zatim okrenite krilca i glazirajte drugu stranu.
  8. Nastaviti glazirati i okretati te pecite još 3-4 minute. Sklonite ih s roštilja i obilato premažite glazurom.
  9. Nakon što se glaziraju i zapeku, maknite krilca s roštilja i poslužite. Korejska krilca pospite crnim sezamom i narezanim bijelim dijelom mladog luka. Krilca od meda i soje pospite prženim sjemenkama sezama i narezanim zelenim dijelovima mladog luka. Zbog javora i senfa, ne trebaju nikakav ukras.

Poslužite odmah i neka svatko odabere svoj okus krilaca.

 

Sastojci

Sastojci

  • 20 jumbo pilećih krilaca, spojenih s uklonjenim vrhovima krila

 

SALAMURA

  • 200 g kuhinjske soli
  • 2 l vode
  • 10 zrna crnog papra
  • 4 lista lovora

 

KOREJSKA GLAZURA

  • 80 ml rižinog octa
  • 60 g šećera
  • 50 ml Sriracha
  • 50 ml kečapa
  • 2 žlice gochujanga
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 20 g maslaca

 

GLAZURA OD SOJE I MEDA

  • 100 g tekućeg meda
  • 30 ml sojinog umaka
  • 2 češnjaka, sitno naribana
  • 1 žlica sezamovog ulja

 

GLAZURA OD SENFA I JAVORA

  • 75 g otopljenog maslaca
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 2 žlice punozrnatog senfa
  • 80 ml javorovog sirupa

 

Za dekoraciju:

  • Narezani mladi luk
  • Tostirane sjemenke sezama

Povezani recepti