Pileća juha s okruglicama
Recept iz: Justine Schofield
Stavite piletinu, povrće I timijan u veliki lonac za juhu i prekrijte hladnom vodom. Neka zakipi pa oberite sve nečistoće koje isplivaju na površinu. Smanjite vatru i kuhajte lagano 1 ½ sat ili dok meso ne počne padati s kostiju. Izvadite piletinu iz juhe i ostavite da se hladi 10-15 minuta prije nego skinete meso s kostiju. Odstranite kožu i kosti te sačuvajte meso.
Dodajte brašno, parmezan, muškatni oraščić, sol i papar u zdjelu, pomiješajte i u sredini napravite udubinu. Dodajte ¾ mlaćenice I lagano miksajte dok se sve ne poveže. Dodajte preostalo mlijeko ako je potrebno i promiješajte. Tijesto bi trebalo biti ljepljivo.
Procijedite juhu i sačuvajte povrće i grubo ga narežite. Bilje odbacite.
Neka juha opet zakipi pa je posolite i popaprite. Smanjite vatru tako da juha krčka i žličicom vadite tijesto te stavljajte u juhu. Poklopite i pustite da se okruglice kuhaju 8-10 minuta ili dok ne nabubre i lagano poskakuju na dodir. Možda ćete trebati okruglice raditi u turama kako u loncu ne bi nastala gužva.
Dodajte natrganu piletinu i narezano povrće u zdjelice za posluživanje te kuhačom dodajte juhu i okruglice. Opet začinite solju i paprom.
Sastojci
- 1 cijelo pile
- 1 luk, oguljen i nadjeven sa 4 češnja
- 2 mrkve
- 6 grančica timijana
- 250 g samodižućeg brašna
- 250 ml mlaćenice
- 50g ribanog parmezana
- Prstohvat muškatnog oraščića
- Sol i papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja