Stavite piletinu, povrće I timijan u veliki lonac za juhu i prekrijte hladnom vodom. Neka zakipi pa oberite sve nečistoće koje isplivaju na površinu. Smanjite vatru i kuhajte lagano 1 ½ sat ili dok meso ne počne padati s kostiju. Izvadite piletinu iz juhe i ostavite da se hladi 10-15 minuta prije nego skinete meso s kostiju. Odstranite kožu i kosti te sačuvajte meso.

Dodajte brašno, parmezan, muškatni oraščić, sol i papar u zdjelu, pomiješajte i u sredini napravite udubinu. Dodajte ¾ mlaćenice I lagano miksajte dok se sve ne poveže. Dodajte preostalo mlijeko ako je potrebno i promiješajte. Tijesto bi trebalo biti ljepljivo.

Procijedite juhu i sačuvajte povrće i grubo ga narežite. Bilje odbacite.

Neka juha opet zakipi pa je posolite i popaprite.  Smanjite vatru tako da juha krčka i žličicom vadite tijesto  te stavljajte u juhu. Poklopite i pustite da se okruglice kuhaju 8-10 minuta ili dok ne nabubre i lagano poskakuju na dodir. Možda ćete trebati okruglice raditi u turama kako u loncu ne bi nastala gužva.

Dodajte natrganu piletinu i narezano povrće u zdjelice za posluživanje te kuhačom dodajte juhu i okruglice. Opet začinite solju i paprom.

Sastojci

  • 1 cijelo pile
  • 1 luk, oguljen i nadjeven sa 4 češnja
  • 2 mrkve
  • 6 grančica timijana
  • 250 g samodižućeg brašna
  • 250 ml mlaćenice
  • 50g ribanog parmezana
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Sol i papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve