Pileća pašteta
Priprema

1. Jetra operite i narežite na manje komade.

 
2. U tavi rastopite maslac.
 
3. Luk kozjak nasjeckajte i popržite na maslacu dok se ne zastakli.
 
4. Dodajte jetra i popržite ih.
 
5. Dodajte kapare.
 
6. Pospite s dosta svježeg timijana.
 
7. Dodajte vrhnje, muškatni oraščić i nasjeckanu mahunu vanilije.
 
8. U posudi pustite konjak da prokuha i da alkohol ishlapi.
 
9. Konjak dodajte jetrima.
 
10. Sve sastojke ubacite u posudicu za usitnjavanje štapnim mikserom i pasirajte.
 
11. Paštetu premjestite u manje sterilizirane staklenke, prelijte je rastopljenim maslacem i odozgo stavite kapare. Dobro zatvorite.
 

Posluživanje: Narežite kruh i poslužite paštetu na tanjuru.

Sastojci

  • Sastojci250 g pilećih jetara 70 g maslaca 3 glavice luka kozjaka 3 žlice usoljenih kapara 1 dcl slatkoga vrhnja svježi timijan muškatni orašćić cimet 1/3 mahune vanilije 1 dcl konjaka maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve