Pileća pašteta

Pileća pašteta

Opis

Priprema

1. Jetra operite i narežite na manje komade.

 
2. U tavi rastopite maslac.
 
3. Luk kozjak nasjeckajte i popržite na maslacu dok se ne zastakli.
 
4. Dodajte jetra i popržite ih.
 
5. Dodajte kapare.
 
6. Pospite s dosta svježeg timijana.
 
7. Dodajte vrhnje, muškatni oraščić i nasjeckanu mahunu vanilije.
 
8. U posudi pustite konjak da prokuha i da alkohol ishlapi.
 
9. Konjak dodajte jetrima.
 
10. Sve sastojke ubacite u posudicu za usitnjavanje štapnim mikserom i pasirajte.
 
11. Paštetu premjestite u manje sterilizirane staklenke, prelijte je rastopljenim maslacem i odozgo stavite kapare. Dobro zatvorite.
 

Posluživanje: Narežite kruh i poslužite paštetu na tanjuru.

Sastojci

Sastojci

  • 250 g pilećih jetara
  • 70 g maslaca
  • 3 glavice luka kozjaka
  • 3 žlice usoljenih kapara
  • 1 dcl slatkoga vrhnja
  • svježi timijan
  • muškatni orašćić
  • cimet
  • 1/3 mahune vanilije
  • 1 dcl konjaka
  • maslinovo ulje

Povezani recepti