Pileća pašteta
Recept iz: Primož Dolničar

Priprema
2. U tavi rastopite maslac.
3. Luk kozjak nasjeckajte i popržite na maslacu dok se ne zastakli.
4. Dodajte jetra i popržite ih.
5. Dodajte kapare.
6. Pospite s dosta svježeg timijana.
7. Dodajte vrhnje, muškatni oraščić i nasjeckanu mahunu vanilije.
8. U posudi pustite konjak da prokuha i da alkohol ishlapi.
9. Konjak dodajte jetrima.
10. Sve sastojke ubacite u posudicu za usitnjavanje štapnim mikserom i pasirajte.
11. Paštetu premjestite u manje sterilizirane staklenke, prelijte je rastopljenim maslacem i odozgo stavite kapare. Dobro zatvorite.
1. Jetra operite i narežite na manje komade.
2. U tavi rastopite maslac.
3. Luk kozjak nasjeckajte i popržite na maslacu dok se ne zastakli.
4. Dodajte jetra i popržite ih.
5. Dodajte kapare.
6. Pospite s dosta svježeg timijana.
7. Dodajte vrhnje, muškatni oraščić i nasjeckanu mahunu vanilije.
8. U posudi pustite konjak da prokuha i da alkohol ishlapi.
9. Konjak dodajte jetrima.
10. Sve sastojke ubacite u posudicu za usitnjavanje štapnim mikserom i pasirajte.
11. Paštetu premjestite u manje sterilizirane staklenke, prelijte je rastopljenim maslacem i odozgo stavite kapare. Dobro zatvorite.
Posluživanje: Narežite kruh i poslužite paštetu na tanjuru.
Sastojci
- Sastojci250 g pilećih jetara 70 g maslaca 3 glavice luka kozjaka 3 žlice usoljenih kapara 1 dcl slatkoga vrhnja svježi timijan muškatni orašćić cimet 1/3 mahune vanilije 1 dcl konjaka maslinovo ulje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira