Opis
Priprema
2. U tavi rastopite maslac.
3. Luk kozjak nasjeckajte i popržite na maslacu dok se ne zastakli.
4. Dodajte jetra i popržite ih.
5. Dodajte kapare.
6. Pospite s dosta svježeg timijana.
7. Dodajte vrhnje, muškatni oraščić i nasjeckanu mahunu vanilije.
8. U posudi pustite konjak da prokuha i da alkohol ishlapi.
9. Konjak dodajte jetrima.
10. Sve sastojke ubacite u posudicu za usitnjavanje štapnim mikserom i pasirajte.
11. Paštetu premjestite u manje sterilizirane staklenke, prelijte je rastopljenim maslacem i odozgo stavite kapare. Dobro zatvorite.
1. Jetra operite i narežite na manje komade.
2. U tavi rastopite maslac.
3. Luk kozjak nasjeckajte i popržite na maslacu dok se ne zastakli.
4. Dodajte jetra i popržite ih.
5. Dodajte kapare.
6. Pospite s dosta svježeg timijana.
7. Dodajte vrhnje, muškatni oraščić i nasjeckanu mahunu vanilije.
8. U posudi pustite konjak da prokuha i da alkohol ishlapi.
9. Konjak dodajte jetrima.
10. Sve sastojke ubacite u posudicu za usitnjavanje štapnim mikserom i pasirajte.
11. Paštetu premjestite u manje sterilizirane staklenke, prelijte je rastopljenim maslacem i odozgo stavite kapare. Dobro zatvorite.
Posluživanje: Narežite kruh i poslužite paštetu na tanjuru.
Sastojci
Sastojci
- 250 g pilećih jetara
- 70 g maslaca
- 3 glavice luka kozjaka
- 3 žlice usoljenih kapara
- 1 dcl slatkoga vrhnja
- svježi timijan
- muškatni orašćić
- cimet
- 1/3 mahune vanilije
- 1 dcl konjaka
- maslinovo ulje