Pileća krilca u ljepljivom umaku

Pileća krilca u ljepljivom umaku

Opis

1. Nekoliko krilaca oblikujte kao lizalice tako da skinete meso s kosti. Druga krilca ostavite cijela.

2. Krilca posložite u lim prekriven papirom za pečenje. Pospite solju i paprom i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici oko 20 minuta na 180.

3. Izvadite sjemenke iz svake mahunarke tamarinda i odvojite mesnati dio. Dobivenu pastu ispržite u tavi na 20 g maslaca i fino naribanoj korici i soku od 1 naranče. Dodajte narezan luk i češnjak. Dodajte i narezane polovice cherry rajčica (dodajte i stabljike od rajčica za aromu, ali ih izvadite prije pasiranja), šećer, senf, ljuti umak i ulje. Promiješjte i ostavite umak da ključa dok se ne zgusne. Na kraju začinite solju i dodajte ulje od sezama. Umak izlijte u posudu i pasirajte.

4. Pečena krilca stavite u umak i dobro ih uvaljajte. Ponovno ih posložite u lim i prelijte preostalim umakom. Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.

5. Za prilog u ugrijanu tavu dodajte procijeđen kukuruz i 30 g maslaca. Ispržite kratko. Začinite solju.

6. Blanširajte sirove krumpire oko 10 minuta. Zatim ih prebacite u lim s krilcima i pecite dok se ne ispeku.

7. Krajeve krilaca lizalica umotajte u komade aluminijske folije da se mogu lakše držati. U pravokutni tanjur stavite temelj od kukuruza. Po njemu posložite krilca. Poslužite s pečenim krumpirima, kiselim krastavcima, mariniranim paprikama i listovima zelene salate.

Sastojci

Sastojci

  • 8 pilećih krilaca
  • 100 g tamarinda
  • 2 naranče
  • 150 g cherry rajčica
  • 2 glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 50 g šećera
  • 3 žlice senfa
  • 1 žlica ljutog umaka
  • 50 ml ulja
  • 300 g slatkog kukuruza
  • 200 g sirovih krumpira
  • 50 ml balzamičnog octa
  • 1 žličica meda
  • 50 g maslaca
  • sol i papar

Povezani recepti