Pileća jetrica sa sherryjem

Rachel Allen odrasla je u Dublinu, a dom je napustila s 18 godina kako bi se školovala u svjetski poznatoj školi Ballymaloe Cookery School. Danas je poznata TV kuharica, autorica, novinarka i majka i poučava na Ballymaloeu.
Rachel je autorica četiri najprodavanije kuharice, a njezine televizijske emisije emitirane su diljem svijeta. 
Rachelin stil kuhanja je, prije svega, praktičan - jednostavna, ali ukusna jela, idealna za obitelj i prijatelje. 

Sastojci

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka oguljen i nasjeckan
  • 300 g pilećih jetrica (bez membrana)
  • 1-2 žlice nasjeckanog peršina
  • 75 ml suhog sherryja primjerice vrste Fino ili Manzanilla
  • sol i svježe mljeven crni papar

Priprema

  • 1. Ulijte maslinovo ulje u tavu i stavite je na srednje jak plamen. Kad se ugrije, dodajte češnjak i jetrica te posolite i popaprite. Pecite jetrica 2-3 minute sa svake strane ili dok ne budu smeđa izvana, ali i dalje ružičaste iznutra.
  • 2. Dodajte sherry, pojačajte plamen i pustite da vrije 1-2 minute. Zatim uklonite s plamena i umiješajte peršin. Odmah poslužite s hrskavim kruhom za upijanje umaka.

Povezani recepti

Vidi sve