Pileća jetrica sa sherryjem
Recept iz: Rachel Allen
Rachel Allen odrasla je u Dublinu, a dom je napustila s 18 godina kako bi se školovala u svjetski poznatoj školi Ballymaloe Cookery School. Danas je poznata TV kuharica, autorica, novinarka i majka i poučava na Ballymaloeu.
Rachel je autorica četiri najprodavanije kuharice, a njezine televizijske emisije emitirane su diljem svijeta.
Rachelin stil kuhanja je, prije svega, praktičan - jednostavna, ali ukusna jela, idealna za obitelj i prijatelje.
Sastojci
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 češanj češnjaka oguljen i nasjeckan
- 300 g pilećih jetrica (bez membrana)
- 1-2 žlice nasjeckanog peršina
- 75 ml suhog sherryja primjerice vrste Fino ili Manzanilla
- sol i svježe mljeven crni papar
Priprema
- 1. Ulijte maslinovo ulje u tavu i stavite je na srednje jak plamen. Kad se ugrije, dodajte češnjak i jetrica te posolite i popaprite. Pecite jetrica 2-3 minute sa svake strane ili dok ne budu smeđa izvana, ali i dalje ružičaste iznutra.
- 2. Dodajte sherry, pojačajte plamen i pustite da vrije 1-2 minute. Zatim uklonite s plamena i umiješajte peršin. Odmah poslužite s hrskavim kruhom za upijanje umaka.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Blagdanski pileći tagine s kus-kusom
Recepti Adam Liaw
Pohana piletina u slatko-kiselom umaku
Recepti Hera Te Kurapa
Hrskava piletina s narančom
Recepti Mark Moriarty
Pita s piletinom i šampinjonima
Recepti Mark Moriarty
Piletina s juhom i rezancima
Recepti Mark Moriarty
Pileća krilca u buffalo umaku
Recepti Mark Moriarty
Piletina u umaku s maslacem
Recepti Dal od slanutka i piletine sa začinskim biljem
Recepti Luke Nguyen
Curry s piletinom i stabljikom banane
Recepti Michel Albert Roux
Salata od poširane piletine s umakom mousquetaire