Pileća jetrica sa sherryjem

Pileća jetrica sa sherryjem

Opis

Postupak:

1. Ulijte maslinovo ulje u tavu i stavite je na srednje jak plamen. Kad se ugrije, dodajte češnjak i jetrica te posolite i popaprite. Pecite jetrica 2-3 minute sa svake strane ili dok ne budu smeđa izvana, ali i dalje ružičaste iznutra.

2. Dodajte sherry, pojačajte plamen i pustite da vrije 1-2 minute. Zatim uklonite s plamena i umiješajte peršin. Odmah poslužite s hrskavim kruhom za upijanje umaka.


Sastojci

Sastojci

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • oguljen i nasjeckan
  • 300 g pilećih jetrica (bez membrana)
  • 1-2 žlice nasjeckanog peršina
  • 75 ml suhog sherryja
  • primjerice vrste Fino ili Manzanilla
  • sol i svježe mljeven crni papar

Povezani recepti