Opis
Način pripreme:
1. Na masnoći ispržite batake dok ne porumene. Izvadite ih u glinenu posudu.
2. U mužaru usitnite korijandar, majčinu dušicu, peršin, bosiljak, crvenu papriku i kopar.
3. Posolite meso, pospite začinima khmeli suneli i svježe mljevenim paprom
4. Na masnoći od piletine ispržite luk.
5. U posudi s piletinom stavite oguljene rajčice narezane na kockice, luk, usitnjen češnjak i peršin.
6. Na kraju ulijte limunov sok. Po želji dodajte i koricu. Pecite 2 sata u pećnici na 200 stupnjeva.
Sastojci
Potrebni sastojci za 3 obroka
- 3 pileća bataka
- 2 žlice ulja
- 1 veća glavica luka
- 2 rajčice
- sok od 1 limuna
- 3 češnja češnjaka
- svježi peršin po želji
- sol i papar po želji
Za „khmeli suneli“
- 1 žličica korijandra u zrnu
- 1 žličica majčine dušice
- 1 žličica suhog peršina
- 1 žličica bosiljka
- 1 žličica crvene paprike
- 1 žličica kopra