Pile Čahohbili

Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake.  Sljedeći  recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a idealno je jelo za ukusan ručak.

Sastojci

  • Potrebni sastojci za 3 obroka3 pileća bataka 2 žlice ulja 1 veća glavica luka 2 rajčice sok od 1 limuna 3 češnja češnjaka svježi peršin po želji sol i papar po željiZa „khmeli suneli“1 žličica korijandra u zrnu 1 žličica majčine dušice 1 žličica suhog peršina 1 žličica bosiljka 1 žličica crvene paprike 1 žličica kopra

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Na masnoći ispržite batake dok ne porumene. Izvadite ih u glinenu posudu.
  • 2. U mužaru usitnite korijandar, majčinu dušicu, peršin, bosiljak, crvenu papriku i kopar.
  • 3. Posolite meso, pospite začinima khmeli suneli i svježe mljevenim paprom  
  • 4. Na masnoći od piletine ispržite luk.
  • 5. U posudi s piletinom stavite oguljene rajčice narezane na kockice, luk, usitnjen češnjak i peršin.
  • 6. Na kraju ulijte limunov sok. Po želji dodajte i koricu. Pecite 2 sata u pećnici na 200 stupnjeva.

Povezani recepti

Vidi sve