Pile Čahohbili
Recept iz: Jolanta Delibozova
Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake. Sljedeći recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a idealno je jelo za ukusan ručak.
Sastojci
- Potrebni sastojci za 3 obroka3 pileća bataka 2 žlice ulja 1 veća glavica luka 2 rajčice sok od 1 limuna 3 češnja češnjaka svježi peršin po želji sol i papar po željiZa „khmeli suneli“1 žličica korijandra u zrnu 1 žličica majčine dušice 1 žličica suhog peršina 1 žličica bosiljka 1 žličica crvene paprike 1 žličica kopra
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Na masnoći ispržite batake dok ne porumene. Izvadite ih u glinenu posudu.
- 2. U mužaru usitnite korijandar, majčinu dušicu, peršin, bosiljak, crvenu papriku i kopar.
- 3. Posolite meso, pospite začinima khmeli suneli i svježe mljevenim paprom
- 4. Na masnoći od piletine ispržite luk.
- 5. U posudi s piletinom stavite oguljene rajčice narezane na kockice, luk, usitnjen češnjak i peršin.
- 6. Na kraju ulijte limunov sok. Po želji dodajte i koricu. Pecite 2 sata u pećnici na 200 stupnjeva.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Pileći tartiflette
Recepti Luke Nguyen
Crno sapsko pile u galangalu na žaru (ga den nuong rieng)
Recepti Luke Nguyen
Piletina pečena u đumbiru (ga ban kho gung)
Recepti Donal Skehan
Blagdanski pileći tagine s kus-kusom
Recepti Adam Liaw
Pohana piletina u slatko-kiselom umaku
Recepti Hera Te Kurapa
Hrskava piletina s narančom
Recepti Mark Moriarty
Pita s piletinom i šampinjonima
Recepti Mark Moriarty
Piletina s juhom i rezancima
Recepti Mark Moriarty
Pileća krilca u buffalo umaku
Recepti Mark Moriarty
Piletina u umaku s maslacem