Pile Čahohbili
Recept iz: Jolanta Delibozova
Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake. Sljedeći recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a idealno je jelo za ukusan ručak.
Sastojci
- Potrebni sastojci za 3 obroka3 pileća bataka 2 žlice ulja 1 veća glavica luka 2 rajčice sok od 1 limuna 3 češnja češnjaka svježi peršin po želji sol i papar po željiZa „khmeli suneli“1 žličica korijandra u zrnu 1 žličica majčine dušice 1 žličica suhog peršina 1 žličica bosiljka 1 žličica crvene paprike 1 žličica kopra
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Na masnoći ispržite batake dok ne porumene. Izvadite ih u glinenu posudu.
- 2. U mužaru usitnite korijandar, majčinu dušicu, peršin, bosiljak, crvenu papriku i kopar.
- 3. Posolite meso, pospite začinima khmeli suneli i svježe mljevenim paprom
- 4. Na masnoći od piletine ispržite luk.
- 5. U posudi s piletinom stavite oguljene rajčice narezane na kockice, luk, usitnjen češnjak i peršin.
- 6. Na kraju ulijte limunov sok. Po želji dodajte i koricu. Pecite 2 sata u pećnici na 200 stupnjeva.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kus-kus s piletinom u umaku od grejpa
Recepti Nadiyin nedjeljni ručak
Recepti Lora i Stoyan
Pileća prsa na naglo s kremastim kukuruzom
Recepti Lora i Stoyan
„Kokice“ od piletine s umakom od jogurta
Recepti Adam Liaw
Piletina Bresse s hrskavom palentom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom
Recepti Mary Berry
Piletina sa šparogama i umakom od creme fraiche s limunom
Recepti Mary Berry
Piletina s pestom i limunom
Recepti Shane Delia
Riz al djaj (poširano pile s dimljenom rižom i tahini jogurtom)
Recepti Jamie Oliver
Ljuto pile i kruh s jalapenom