Opis

Način pripreme:

1. Na masnoći ispržite batake dok ne porumene. Izvadite ih u glinenu posudu.

2. U mužaru usitnite korijandar, majčinu dušicu, peršin, bosiljak, crvenu papriku i kopar.

3. Posolite meso, pospite začinima khmeli suneli i svježe mljevenim paprom  

4. Na masnoći od piletine ispržite luk.

5. U posudi s piletinom stavite oguljene rajčice narezane na kockice, luk, usitnjen češnjak i peršin.

6. Na kraju ulijte limunov sok. Po želji dodajte i koricu. Pecite 2 sata u pećnici na 200 stupnjeva.

Sastojci

Potrebni sastojci za 3 obroka

  • 3 pileća bataka
  • 2 žlice ulja
  • 1 veća glavica luka
  • 2 rajčice
  • sok od 1 limuna
  • 3 češnja češnjaka
  • svježi peršin po želji
  • sol i papar po želji

Za „khmeli suneli“

  • 1 žličica korijandra u zrnu
  • 1 žličica majčine dušice
  • 1 žličica suhog peršina
  • 1 žličica bosiljka
  • 1 žličica crvene paprike
  • 1 žličica kopra

Povezani recepti