Pikantne polpete od tunjevine

1. Prvo napravite umak. Stavite zajedno sve sastojke za umak dobro miješajući da se rastopi šećer. Kušajte i prilagodite okuse ako je potrebno. Odložite sa strane.

2. Ocijedite tunjevinu i istresite je u zdjelu, vilicom je razdvojite u manje komadiće. Dodajte kestene, mladi luk, đumbir, korijandar, čili-papričicu i listove limete te začinite solju i paprom. Dodajte riblji umak i istučena jaja. Dobro promiješajte.

3. Dobro stisnite mješavinu kako biste ocijedili višak tekućine, oblikujte je u loptice veličine loptice za golf. Lagano ih spljoštite da dobijete polpete.

4. Na srednjoj temperaturi zagrijte tavu za prženje, dodajte malo ulja te pržite polpete sa svake stranu 1 do 2 minute dok se ne zagriju i porumene sa svih strana. Poslužite s umakom.

Sastojci

  • Za 8 polpeta400 g kvalitetne tunjevine iz konzerve 6 kestena iz konzerve ocijeđenih i sitno sjeckanih 3 mlada luka očišćena i nasjeckana 3 cm svježeg korijena đumbira oguljenog i sitno nasjeckanog ili naribanog 3 žlice sjeckanog korijandra 1 crvena čili-papričica bez sjemenki i sitno sjeckana 3 lista kaffir limete sitno sjeckana (redehidrirana 5 minuta u kipućoj vodi ako su sušena) 2 žličice tajlandskog ribljeg umaka 2 istučena jaja biljno ulje za prženje morska sol i svježe mljeveni crni paparZa umak prstohvat finog šećera 2 žlice tajlandskog ribljeg umaka 1 žlica octa od riže sok ½ limete 2 žlice sjeckanog korijandra

Priprema