Pikantne polpete od tunjevine
Sastojci
- 400 g kvalitetne tunjevine iz konzerve
- 6 kestena iz konzerve ocijeđenih i sitno sjeckanih
- 3 mlada luka očišćena i nasjeckana
- 3 cm svježeg korijena đumbira oguljenog i sitno nasjeckanog ili naribanog
- 3 žlice sjeckanog korijandra
- 1 crvena čili-papričica bez sjemenki i sitno sjeckana
- 3 lista kaffir limete sitno sjeckana (redehidrirana 5 minuta u kipućoj vodi ako su sušena)
- 2 žličice tajlandskog ribljeg umaka
- 2 istučena jaja
- biljno ulje za prženje
- morska sol i svježe mljeveni crni papar
- prstohvat finog šećera
- 2 žlice tajlandskog ribljeg umaka
- 1 žlica octa od riže
- sok ½ limete
- 2 žlice sjeckanog korijandra
Priprema
- 1. Prvo napravite umak. Stavite zajedno sve sastojke za umak dobro miješajući da se rastopi šećer. Kušajte i prilagodite okuse ako je potrebno. Odložite sa strane.
- 2. Ocijedite tunjevinu i istresite je u zdjelu, vilicom je razdvojite u manje komadiće. Dodajte kestene, mladi luk, đumbir, korijandar, čili-papričicu i listove limete te začinite solju i paprom. Dodajte riblji umak i istučena jaja. Dobro promiješajte.
- 3. Dobro stisnite mješavinu kako biste ocijedili višak tekućine, oblikujte je u loptice veličine loptice za golf. Lagano ih spljoštite da dobijete polpete.
- 4. Na srednjoj temperaturi zagrijte tavu za prženje, dodajte malo ulja te pržite polpete sa svake stranu 1 do 2 minute dok se ne zagriju i porumene sa svih strana. Poslužite s umakom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Košarice od vučenog tijesta s koktelom od kozica
Recepti Hera Te Kurapa
Teriyaki losos i povrće u tempuri
Recepti Hera Te Kurapa
Kamenice na tri načina
Recepti Mark Moriarty
Hrskavi losos s rajčicom i začinskim biljem
Recepti Mark Moriarty
Škampi s tartar umakom
Recepti Curtis Stone
Brancin s hrskavom kožicom, šafran rižom i umakom od maslina
Recepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom