Pikantne polpete od tunjevine

Sastojci

  • 400 g kvalitetne tunjevine iz konzerve
  • 6 kestena iz konzerve ocijeđenih i sitno sjeckanih
  • 3 mlada luka očišćena i nasjeckana
  • 3 cm svježeg korijena đumbira oguljenog i sitno nasjeckanog ili naribanog
  • 3 žlice sjeckanog korijandra
  • 1 crvena čili-papričica bez sjemenki i sitno sjeckana
  • 3 lista kaffir limete sitno sjeckana (redehidrirana 5 minuta u kipućoj vodi ako su sušena)
  • 2 žličice tajlandskog ribljeg umaka
  • 2 istučena jaja
  • biljno ulje za prženje
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • prstohvat finog šećera
  • 2 žlice tajlandskog ribljeg umaka
  • 1 žlica octa od riže
  • sok ½ limete
  • 2 žlice sjeckanog korijandra

Priprema

  • 1. Prvo napravite umak. Stavite zajedno sve sastojke za umak dobro miješajući da se rastopi šećer. Kušajte i prilagodite okuse ako je potrebno. Odložite sa strane.
  • 2. Ocijedite tunjevinu i istresite je u zdjelu, vilicom je razdvojite u manje komadiće. Dodajte kestene, mladi luk, đumbir, korijandar, čili-papričicu i listove limete te začinite solju i paprom. Dodajte riblji umak i istučena jaja. Dobro promiješajte.
  • 3. Dobro stisnite mješavinu kako biste ocijedili višak tekućine, oblikujte je u loptice veličine loptice za golf. Lagano ih spljoštite da dobijete polpete.
  • 4. Na srednjoj temperaturi zagrijte tavu za prženje, dodajte malo ulja te pržite polpete sa svake stranu 1 do 2 minute dok se ne zagriju i porumene sa svih strana. Poslužite s umakom.

Povezani recepti

Vidi sve