Pikantna pizza calzone
Način pripreme:
1. Prosijte brašno na radnu površinu i napravite udubinu. Pospite sol po brašnu, a u udubinu stavite kvasac, vodu i maslinovo ulje. Prstima promiješajte sastojke u udubini, a zatim postupno zamijesite glatko tijesto. Kuglu od tijesta stavite u namašćenu posudu i pokrijte prozračnom folijom. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 30 minuta.
2. Za umak od rajčice narežite luk i češnjak na sitno i ispržite s mašću na tavi. Dodajte pire od rajčice i promiješajte. Dodajte rajčice, narezane na kockice, a zatim i crno vino. Ostavite umak da prokuha dok se ne zgusne. Nakon što ste uklonili umak s vatre pospite origanom.
3. Za nadjev krupno narežite luk, papriku, ljutu papriku (prethodno uklonite sjemenke), kobasicu piperoni i rajčice.
4. Razvaljajte tijesto u veliki krug. Rubove namažite prethodno razbijenim jajima. Polovinu tijesta premažite umakom od rajčice, a po površini rasporedite sastojke za nadjev. Na kraju pospite rukolom i ricottom. Preklopite pizzu i dobro pritisnite rubove.
5. Pizzu izvana premažite jajem, a krajeve preklopite prema unutra. Nekoliko puta probodite nožem i pizzu prebacite na prethodno zagrijan lim. Pecite je na 220 stupnjeva 20 minuta.
Sastojci
- Za tijesto600 g brašna 2 žličice soli 20 g suhog kvasca 300 ml mlake vode maslinovo uljeZa umak od rajčice1 glavica luka 0.5 komada kobasice peperoni 1 crvena ljuta paprika 1 crvena paprika 2 rajčice 30 g rukole 100 g ricotte 2 jaja za premaz