David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. Majka Alda, koja je izvrsna kuharica tradicionalnih ribarskih jela, uvijek je imala posljednju riječ u kuhinji. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • raženi kruh
  • 200 g slanine
  • Češnjak
  • kiseli krastavci
  • sol i papar
  • peršin
  • mljevena dimljena paprika
  • pečena paprika

Priprema

  • 1. Domaću slaninu (lardo, sapunjara) nasjeckati na sitne kockice, dodati sitno sitno sjeckani češnjak, peršin i malo sol i papar te peštati (tući) dok ne dobijemo konzistentnu masu pogodnu za mazanje, skoro kao paštetu.
  • 2. Papriku narezati na trakice i krastavce na kockice.
  • 3. Kruh namazati peštom, posuti dimljenom mljevenom paprikom i dodati krastavce i pečenu papriku.

Povezani recepti

Vidi sve