Pešt-zaseka na raženom kruhu
Recept iz: David Skoko
Priprema
Domaću slaninu (lardo, sapunjara) nasjeckati na sitne kockice, dodati sitno sitno sjeckani češnjak, peršin i malo sol i papar te peštati (tući) dok ne dobijemo konzistentnu masu pogodnu za mazanje, skoro kao paštetu.
Papriku narezati na trakice i krastavce na kockice.
Kruh namazati peštom, posuti dimljenom mljevenom paprikom i dodati krastavce i pečenu papriku.
Sastojci
- Namirnice
- raženi kruh
- 200 g slanine
- Češnjak
- kiseli krastavci
- sol i papar
- peršin
- mljevena dimljena paprika
- pečena paprika
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira