Pepesan bake Mary

Pepesan bake Mary

Opis

Priprema

Pastu od tamarinda pomiješajte s vodom. Skuše prepolovite i uvaljajte u vodu s tamarindom. Zagrijte lonac sa slojem ulja oko 2 cm. Pržite skušu oko 7 minuta, tako da bude hrskava. Iscijedite u cjedilu. Luk i češnjak ogulite i narežite na komade. Na komade narežite i čili-papričice i zajedno s lukom, češnjakom i kukuijem sameljite ih u multipraktiku. U loncu zagrijte malo ulja i pržite smjesu oko 2 minute. Dodajte listove kvrgave limete, kocke za juhu i pastu od rajčice te pržite oko minute. Vatrostalnu posudu obložite velikim komadom aluminijske folije, stavite unutra skušu i pospite je prženom smjesom. Zatvorite aluminijsku foliju i pecite pepesan oko 45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 150 °C.

 

Posluživanje

Pepesan poslužite s kuhanom bijelom rižom i povrćem.

Sastojci

Sastojci

  • 2 žlice paste od tamarinda
  • 75 ml vode
  • 2 svježe skuše
  • 1 velika glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 5 čili-papričica bird's eye
  • 15 kukuija
  • 6 listova kvrgave limete
  • 2 goveđe kocke za juhu
  • 2 žlice paste od rajčica

Dodatne potrepštine

  • ulje za prženje
  • pećnica prethodno zagrijana na 150 °C
  • multipraktik
  • vatrostalna posuda
  • aluminijska folija