Pepesan bake Mary

Priprema

Pastu od tamarinda pomiješajte s vodom. Skuše prepolovite i uvaljajte u vodu s tamarindom. Zagrijte lonac sa slojem ulja oko 2 cm. Pržite skušu oko 7 minuta, tako da bude hrskava. Iscijedite u cjedilu. Luk i češnjak ogulite i narežite na komade. Na komade narežite i čili-papričice i zajedno s lukom, češnjakom i kukuijem sameljite ih u multipraktiku. U loncu zagrijte malo ulja i pržite smjesu oko 2 minute. Dodajte listove kvrgave limete, kocke za juhu i pastu od rajčice te pržite oko minute. Vatrostalnu posudu obložite velikim komadom aluminijske folije, stavite unutra skušu i pospite je prženom smjesom. Zatvorite aluminijsku foliju i pecite pepesan oko 45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 150 °C.

 

Posluživanje

Pepesan poslužite s kuhanom bijelom rižom i povrćem.

Sastojci

  • Sastojci 2 žlice paste od tamarinda 75 ml vode 2 svježe skuše 1 velika glavica luka 3 češnja češnjaka 5 čili-papričica bird's eye 15 kukuija 6 listova kvrgave limete 2 goveđe kocke za juhu 2 žlice paste od rajčicaDodatne potrepštine ulje za prženje pećnica prethodno zagrijana na 150 °C multipraktik vatrostalna posuda aluminijska folija

Priprema