Opis
Priprema
Pastu od tamarinda pomiješajte s vodom. Skuše prepolovite i uvaljajte u vodu s tamarindom. Zagrijte lonac sa slojem ulja oko 2 cm. Pržite skušu oko 7 minuta, tako da bude hrskava. Iscijedite u cjedilu. Luk i češnjak ogulite i narežite na komade. Na komade narežite i čili-papričice i zajedno s lukom, češnjakom i kukuijem sameljite ih u multipraktiku. U loncu zagrijte malo ulja i pržite smjesu oko 2 minute. Dodajte listove kvrgave limete, kocke za juhu i pastu od rajčice te pržite oko minute. Vatrostalnu posudu obložite velikim komadom aluminijske folije, stavite unutra skušu i pospite je prženom smjesom. Zatvorite aluminijsku foliju i pecite pepesan oko 45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 150 °C.
Posluživanje
Pepesan poslužite s kuhanom bijelom rižom i povrćem.
Sastojci
Sastojci
- 2 žlice paste od tamarinda
- 75 ml vode
- 2 svježe skuše
- 1 velika glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 5 čili-papričica bird's eye
- 15 kukuija
- 6 listova kvrgave limete
- 2 goveđe kocke za juhu
- 2 žlice paste od rajčica
Dodatne potrepštine
- ulje za prženje
- pećnica prethodno zagrijana na 150 °C
- multipraktik
- vatrostalna posuda
- aluminijska folija