Peperonata u trenu – Paprike gotove za minutu
Sastojci
- 3 rog paprike
- 2 češnja češnjaka sjeckana
- 1 crveni luk
- 1 velika žlica maslinova ulja
- 100 ml bijelog vina
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1-2 grančice bosiljka
Priprema
- 1. Paprike očistite i narežite na kolutove. Češnjak ogulite i sitno narežite. Ogulite i narežite luk.
- 2. U tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu popržite paprike, luk i češnjak na nekoliko minuta. Podlijte bijelim vinom i začinite solju i paprom. Natrgajte nekoliko listića bosiljka i posipajte ga po jelu nakon prženja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama