Opis
Kuhati penne (kratka, šuplja tjestenina, dužine 4 cm) po uputi s pakiranja. U srednje veliku tavu za prženje usuti žlicu ulja i kuhati 10—13 minuta na srednjoj tmperaturi dok ne postane sočna i mekana.
Dodati nasjeckani kelj i promiješati, poklopiti i pustiti da se kelj kuha na pari oko 5 minuta, ili dok ne omekša. Začiniti solju i paprom.
Dodati kuhanu tjesteninu, kozji sir i bosiljak u tavu i protresti. Servirati s ribanim parmezanom.
Sastojci
- 500 g integralne tjestenine (penne)
- 1 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 1 svežanj kovrčastog kelja kale, nasjeckati
- 2 velika smeđa luka, sitno narezati
- 50 g mekanog kozjeg sira
- ¼ svežanj listova bosiljka
- 100 g ribanog parmezana
- sol i papar