Opis

Kuhati penne (kratka, šuplja tjestenina, dužine 4 cm) po uputi s pakiranja. U srednje veliku tavu za prženje usuti žlicu ulja i kuhati 10—13 minuta na srednjoj tmperaturi dok ne postane sočna i mekana.

Dodati nasjeckani kelj i promiješati, poklopiti i pustiti da se kelj kuha na pari oko 5 minuta, ili dok ne omekša. Začiniti solju i paprom.

Dodati kuhanu tjesteninu, kozji sir i bosiljak u tavu i protresti. Servirati s ribanim parmezanom.

Sastojci

  • 500 g integralne tjestenine (penne)
  • 1 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 1 svežanj kovrčastog kelja kale, nasjeckati
  • 2 velika smeđa luka, sitno narezati
  • 50 g mekanog kozjeg sira
  • ¼ svežanj listova bosiljka
  • 100 g ribanog parmezana
  • sol i papar

Povezani recepti