Pečeni krumpir i paprike
Postupak:
1. Ugrijte pećnicu na 220 °C (ili na sedmu oznaku na plinskoj pećnici).
2. Ogulite krumpire i narežite ih na ploške debljine 2,5 cm. Zatim svaku plošku prerežite na četiri dijela (tako da prepolovite kraći dio ploške) pa ih ubacite u velik plitki lim za pečenje.
3. Otvorite staklenke paprike i prelijte sav sadržaj (skupa s uljem i ostalim) preko krumpira. Paprike su obično već narezane na tanke komadiće. Ako nisu, izrežite ih škarama. Dodajte sjemenke korijandra i promiješajte. Ostavite da se peče u pećnici jedan sat, odnosno dok krumpiri ne budu mekani iznutra, a zlatni izvana. Hrskavi trebaju biti samo na rubovima.
4. Velikom kuhačom ili rupičastom žlicom (pustite višak ulja da se iscijedi u lim) prebacite krumpire u veliku ugrijanu zdjelu. Poslužite ih odmah ili ih pustite da odstoje 15-45 minuta jer su bolji topli nego vrući.
Sastojci
- pečeni krumpir i paprike2 kg krumpira (vrste voštane teksture) 2 staklenke od 290 g pečene paprike u ulju 2 žličice sjemenki korijandra
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom