Pečeni krumpir i paprike

Sastojci

  • 2 kg krumpira (vrste voštane teksture)
  • 2 staklenke od 290 g pečene paprike u ulju
  • 2 žličice sjemenki korijandra

Priprema

  • 1.     Ugrijte pećnicu na 220 °C (ili na sedmu oznaku na plinskoj pećnici).
  • 2.     Ogulite krumpire i narežite ih na ploške debljine 2,5 cm. Zatim svaku plošku prerežite na četiri dijela (tako da prepolovite kraći dio ploške) pa ih ubacite u velik plitki lim za pečenje.
  • 3.     Otvorite staklenke paprike i prelijte sav sadržaj (skupa s uljem i ostalim) preko krumpira. Paprike su obično već narezane na tanke komadiće. Ako nisu, izrežite ih škarama. Dodajte sjemenke korijandra i promiješajte. Ostavite da se peče u pećnici jedan sat, odnosno dok krumpiri ne budu mekani iznutra, a zlatni izvana. Hrskavi trebaju biti samo na rubovima.
  • 4.     Velikom kuhačom ili rupičastom žlicom (pustite višak ulja da se iscijedi u lim) prebacite krumpire u veliku ugrijanu zdjelu. Poslužite ih odmah ili ih pustite da odstoje 15-45 minuta jer su bolji topli nego vrući.

Povezani recepti

Vidi sve