Pečeni krumpir i paprike
Sastojci
- 2 kg krumpira (vrste voštane teksture)
- 2 staklenke od 290 g pečene paprike u ulju
- 2 žličice sjemenki korijandra
Priprema
- 1. Ugrijte pećnicu na 220 °C (ili na sedmu oznaku na plinskoj pećnici).
- 2. Ogulite krumpire i narežite ih na ploške debljine 2,5 cm. Zatim svaku plošku prerežite na četiri dijela (tako da prepolovite kraći dio ploške) pa ih ubacite u velik plitki lim za pečenje.
- 3. Otvorite staklenke paprike i prelijte sav sadržaj (skupa s uljem i ostalim) preko krumpira. Paprike su obično već narezane na tanke komadiće. Ako nisu, izrežite ih škarama. Dodajte sjemenke korijandra i promiješajte. Ostavite da se peče u pećnici jedan sat, odnosno dok krumpiri ne budu mekani iznutra, a zlatni izvana. Hrskavi trebaju biti samo na rubovima.
- 4. Velikom kuhačom ili rupičastom žlicom (pustite višak ulja da se iscijedi u lim) prebacite krumpire u veliku ugrijanu zdjelu. Poslužite ih odmah ili ih pustite da odstoje 15-45 minuta jer su bolji topli nego vrući.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama