Pečeni krumpir i paprike
Sastojci
- 2 kg krumpira (vrste voštane teksture)
- 2 staklenke od 290 g pečene paprike u ulju
- 2 žličice sjemenki korijandra
Priprema
- 1. Ugrijte pećnicu na 220 °C (ili na sedmu oznaku na plinskoj pećnici).
- 2. Ogulite krumpire i narežite ih na ploške debljine 2,5 cm. Zatim svaku plošku prerežite na četiri dijela (tako da prepolovite kraći dio ploške) pa ih ubacite u velik plitki lim za pečenje.
- 3. Otvorite staklenke paprike i prelijte sav sadržaj (skupa s uljem i ostalim) preko krumpira. Paprike su obično već narezane na tanke komadiće. Ako nisu, izrežite ih škarama. Dodajte sjemenke korijandra i promiješajte. Ostavite da se peče u pećnici jedan sat, odnosno dok krumpiri ne budu mekani iznutra, a zlatni izvana. Hrskavi trebaju biti samo na rubovima.
- 4. Velikom kuhačom ili rupičastom žlicom (pustite višak ulja da se iscijedi u lim) prebacite krumpire u veliku ugrijanu zdjelu. Poslužite ih odmah ili ih pustite da odstoje 15-45 minuta jer su bolji topli nego vrući.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od krastavaca na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od tikvica na roštilju
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir