Pečene jabuke sa zaleđenim jogurtom i karamel preljevom

Priprema:

1. Pomiješati šećer, zobene pahuljice, grožđice i pekanske oraščiće u posudi. Dodati malo muskovado šećera i cimeta.

2. Obložiti lim papirom za pečenje i staviti jabuke na njega. Napuniti svaku jabuku mješavinom zobi, pekana i maslaca. Peći u pećnici na 180 °C oko 30 minuta, dok jabuke ne omekšaju. Za 20 minuta provjeriti stanje u pećnici.

3. Pripremiti karamel preljev. Pomiješati vrhnje i šećer, dodati cimet, malo pimenta i klinčića i promiješati. Dodati maslac. Kuhati dok se smjesa ne zgusne, oko 10 minuta i nastaviti s miješanjem.

4. Procijediti višak tekućine iz jogurta. Pomiješati sve sastojke i pomoću stroja za pravljenje sladoleda, izmiješati smjesu još jednom i ostaviti je da se zaledi. Kad su jabuke u pećnici, sladoled prebaciti u zamrzivač.

5. Poslužiti pečene jabuke sa zaleđenim jogurtom. 

Sastojci

  • Sastojci 5 jabuka oguljenih 50 g muskovado šećera 1 dl valjane zobi 50 g grožđica 50 g pekanskih oraščića smrvljenih 50 g maslaca narezanog na komadiće Karamel preljev125 g muskovado šećera 2 ½ dl vrhnja 1 čajna žličica cimeta ½ čajne žličice pimenta ½ čajne žličice klinčićaZamrznuti jogurt5 dl organskog jogurta 1 dl agava sirupa ½ štapića vanilije ½ čajne žličice cimeta 2 čajne žličice arome vanilije kardamom

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve