Pečene jabuke s orasima i datuljama
Recept iz: David Skoko
Priprema
Datulje 5 min. prokuhati da omekšaju. U stolnom blenderu usitniti orahe, datulje, limunov sok, cimet i malo maslaca..
Jabuke operite i izdubite gornji dio šire, u obliku lijevka. Svaku jabuku napuniti nadjevom.Složite jabuke u dublju vatrostalnu posudu. Ulijemo 200ml vode te prekrijemo alu folijom. Ukoliko imate konvekcijsku pećnicu ne moramo dodavati vodu niti ih prekrivati a jabuke će biti gotove već nakon 10 min. Stavimo u zagrijanu pećnicu 25 min. na 160ºC. Nakon 25 min. skinuti foliju i peći još 5min.Vrijeme pečenja ovisi o sorti jabuke
Preljev napraviti tako da pomiješamo jogurt i med.
Jabuke poslužiti tople na bazi u od jogurta i meda.
Sastojci
- Namirnice
- 4 jabuke (slatke)
- 100 g oraha
- 6 suhih datulja
- 20 g meda
- 1 žličica cimeta
- sok pola limuna
- 150 g maslaca
- Preljev
- 200 g jogurta (punomasnog - grčki i sl.)
- 2 žlice meda
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti David Skoko
Bruskete s tapenadom (namazom od maslina, kapera i inćuna)
Recepti David Skoko
Svinjski lungić u aromatičnom bilju s pireom od buče (bundeve/tikve)
Recepti David Skoko
Skuta s karameliziranim smokvama
Recepti David Skoko
Buzara
Recepti David Skoko
Pljukanci s pašticadom od tune
Recepti David Skoko
Okruglice od suhog voća
Recepti David Skoko
Bakalar na bilo s posuticama
Recepti David Skoko
Bakalar s krumpirom
Recepti David Skoko
Kroštule
Recepti David Skoko
Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima