Priprema

Datulje 5 min. prokuhati da omekšaju. U stolnom blenderu usitniti orahe, datulje, limunov sok, cimet i malo maslaca..

Jabuke operite i izdubite gornji dio šire, u obliku lijevka. Svaku jabuku napuniti nadjevom.Složite jabuke u dublju vatrostalnu posudu. Ulijemo 200ml vode te prekrijemo alu folijom. Ukoliko imate konvekcijsku pećnicu ne moramo dodavati vodu niti ih prekrivati a jabuke će biti gotove već nakon 10 min. Stavimo u zagrijanu pećnicu 25 min. na 160ºC. Nakon 25 min. skinuti foliju i peći još 5min.Vrijeme pečenja ovisi o sorti jabuke

Preljev napraviti tako da pomiješamo jogurt i med.

Jabuke poslužiti tople na  bazi u od jogurta i meda. 

 

Sastojci

  • Namirnice
  • 4 jabuke (slatke)
  • 100 g oraha
  • 6 suhih datulja
  • 20 g meda
  • 1 žličica cimeta
  • sok pola limuna
  • 150 g maslaca
  • Preljev
  • 200 g jogurta (punomasnog - grčki i sl.)
  • 2 žlice meda

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve