David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 4 jabuke (slatke)
  • 100 g oraha
  • 6 suhih datulja
  • 20 g meda
  • 1 žličica cimeta
  • sok pola limuna
  • 150 g maslaca
  • 200 g jogurta (punomasnog - grčki i sl.)
  • 2 žlice meda

Priprema

  • 1. Datulje 5 min. prokuhati da omekšaju.
  • 2. U stolnom blenderu usitniti orahe, datulje, limunov sok, cimet i malo maslaca..
  • 3. Jabuke operite i izdubite gornji dio šire, u obliku lijevka.
  • 4. Svaku jabuku napuniti nadjevom.
  • 5. Složite jabuke u dublju vatrostalnu posudu.
  • 6. Ulijemo 200ml vode te prekrijemo alu folijom.
  • 7. Ukoliko imate konvekcijsku pećnicu ne moramo dodavati vodu niti ih prekrivati a jabuke će biti gotove već nakon 10 min.
  • 8. Stavimo u zagrijanu pećnicu 25 min. na 160ºC. Nakon 25 min. skinuti foliju i peći još 5min.Vrijeme pečenja ovisi o sorti jabuke
  • 9. Preljev napraviti tako da pomiješamo jogurt i med.
  • 10. Jabuke poslužiti tople na  bazi u od jogurta i meda.

Povezani recepti

Vidi sve