Opis
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 200°C/400F/plin 6. Raspakirajte pile i stavite ga u posudu za pečenje. Pile napunite polovicama limuna i dvjema grančicama ružmarina.
Operite i očistite poriluk, izrežite svaki na tri dijela, a zatim razrežite po duljini i dodajte u posudu. Potom izvadite jezgru i sjemenke paprika i izrežite ih na trake tako da pratite njihov prirodni oblik pa dodajte i njih u posudu.
Ubacite masline pa sve prelijte maslinovim uljem, najviše povrće, ali malo i pile. Dodajte ostatak ružmarina k povrću zajedno s ljuskastom morskom solju i svježe mljevenim crnim paprom. Žlicama ili špatulama lagano razbacajte povrće kako bi se pokrilo uljem i pobrinite se da je sve dobro promiješano.
Pile začinite ljuskastom solju i stavite u pećnicu na 1-1 1/4 sata. Tada bi piletina trebala biti do kraja pečena i sokovi bi trebali istjecati kad zarežete meso malim oštrim nožem na najdebljem dijelu bedrenog zgloba. Povrće bi sad već trebalo biti mekano, a poriluk će na dijelovima biti svjetlosmeđe boje.
Stavite pile na dasku za rezanje, a posudu vratite u ugašenu pećnicu dok se meso odmara (oko 10 minuta).
Pile ugrubo izrežite i stavite komade na veliki, zagrijani pladanj. Sada uzmite posudu iz pećnice i špatulom ili žlicom s prorezima stavite povrće na veliki pladanj. Kada pladanj bude složen po vašem ukusu, prelijte sve finim, brončanim sokovima koji su se skupili u posudi za pečenje.
Sastojci
Sastojci
- 1 x 1
- 5kg piletine (najbolje organske)
- 1 limun koji nije tretiran voskom
- prerezan napola
- 4 grančice ružmarina
- 3 poriluka
- oprana i očišćena
- 2 crvene paprike
- 1 narančasta paprika
- 1 žuta paprika
- 100 g sušenih crnih maslina bez koštica
- 4 žlice maslinovog ulja
- ljuskasta morska sol i svježe mljeveni crni papar za serviranje