Pečeni taco od tune

Pečeni taco od tune

Opis

  1. Pripremite roštilj: za ovaj recept potrebno je da se plamen pretvori u žeravicu.
  2. Tunjevinu poslagati u plitki pleh i obje strane posuti chipotleom, origanom, koricom limete i soli. Prelijte maslinovim uljem i dobro premažite s obje strane.
  3. Rotkvice stavite u manju zdjelu, pospite s malo soli i iscijedite sok od limete. Dobro promiješajte i ostavite da se ukiseli.
  4. Zatim pomiješajte sve sastojke za salsu.
  5. Stavite tunu na roštilj i pecite 1 minutu sa svake strane. Maknite s roštilja i ostavite da odstoji par minuta na pladnju.
  6. U međuvremenu zagrijte tortilje na roštilju dok ne budu tople i lagano reš, ali još uvijek savitljive.
  7. Narežite tunu i počnite sastavljati tacose.
  8. Prvo žlicom nanesite kremu od avokada, zatim kupus, kriške tune i zatim salsu. Na kraju pospite malo ukiseljenih rotkvica i poslužite.

Sastojci

Sastojci

MARINADA

  • 400 g svježe tune, narezane na ploške od 3 cm
  • 1 chipotle, samljeven u grubi prah
  • ½ žličice sušenog origana
  • Korica 1 limete
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol

 

KISELJENE ROTKVE

  • 12 rotkvica, tanko narezanih
  • Sok od ½ limete

 

SALSA

  • 1 jalapeno, sitno narezan
  • 150 g svježeg ananasa, narezanog na kockice
  • Sok i korica 1 limete
  • 3 žlice korijandera, sitno nasjeckanog

 

KREMA OD AVOKADA

  • 2 manja zrela avokada
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 1 žličica chipotle

 

POSLUŽITI S:

  • 150 g crvenog kupusa sitno nasjeckanog
  • 8 srednjih tortilja

Povezani recepti