Pečeni taco od tune
Recept iz: Tom Kerridge

Thomas Kerridge je engleski Michelin kuhar koji je uglavnom radio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najpoznatiji je po osnivanju gastro-paba pod nazivom The Hand & Flowers koji je nagrađen Michelinovom zvijezdom. Kerridge je također poznat po svojim pojavljivanjima u kulinarskim emisijama poput MasterChefa, Saturday Kitchena i Great British Menu-a.
Sastojci
- MARINADA
- 400 g svježe tune, narezane na ploške od 3 cm
- 1 chipotle, samljeven u grubi prah
- ½ žličice sušenog origana
- Korica 1 limete
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol
- KISELJENE ROTKVE
- 12 rotkvica, tanko narezanih
- Sok od ½ limete
- SALSA
- 1 jalapeno, sitno narezan
- 150 g svježeg ananasa, narezanog na kockice
- Sok i korica 1 limete
- 3 žlice korijandera, sitno nasjeckanog
- KREMA OD AVOKADA
- 2 manja zrela avokada
- 100 ml kiselog vrhnja
- 1 žličica chipotle
- POSLUŽITI S:
- 150 g crvenog kupusa sitno nasjeckanog
- 8 srednjih tortilja
Priprema
- Pripremite roštilj: za ovaj recept potrebno je da se plamen pretvori u žeravicu.
- Tunjevinu poslagati u plitki pleh i obje strane posuti chipotleom, origanom, koricom limete i soli. Prelijte maslinovim uljem i dobro premažite s obje strane.
- Rotkvice stavite u manju zdjelu, pospite s malo soli i iscijedite sok od limete. Dobro promiješajte i ostavite da se ukiseli.
- Zatim pomiješajte sve sastojke za salsu.
- Stavite tunu na roštilj i pecite 1 minutu sa svake strane. Maknite s roštilja i ostavite da odstoji par minuta na pladnju.
- U međuvremenu zagrijte tortilje na roštilju dok ne budu tople i lagano reš, ali još uvijek savitljive.
- Narežite tunu i počnite sastavljati tacose.
- Prvo žlicom nanesite kremu od avokada, zatim kupus, kriške tune i zatim salsu. Na kraju pospite malo ukiseljenih rotkvica i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nadiya Hussain
Košarice s paštetom od dimljene skuše i zelenim chutneyjem od ananasa
Recepti Luca Ciano
Poširana tuna u ekstra djevičanskom maslinovom ulju s bosiljkom i pečena salata Caprese
Recepti Luca Ciano
Špageti s mariniranom sabljarkom i preljevom od sicilijanskog citrusa
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Adam Liaw
Sporo kuhana riba amadai s crnim tartufom
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Donal Skehan
Riba s kurkumom i koprom na vijetnamski način
Recepti Carpaccio od tune