Pečeni taco od tune

Thomas Kerridge je engleski Michelin kuhar koji je uglavnom radio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najpoznatiji je po osnivanju gastro-paba pod nazivom The Hand & Flowers koji je nagrađen Michelinovom zvijezdom. Kerridge je također poznat po svojim pojavljivanjima u kulinarskim emisijama poput MasterChefa, Saturday Kitchena i Great British Menu-a.

Sastojci

  • MARINADA
  • 400 g svježe tune, narezane na ploške od 3 cm
  • 1 chipotle, samljeven u grubi prah
  • ½ žličice sušenog origana
  • Korica 1 limete
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol
  • KISELJENE ROTKVE
  • 12 rotkvica, tanko narezanih
  • Sok od ½ limete
  • SALSA
  • 1 jalapeno, sitno narezan
  • 150 g svježeg ananasa, narezanog na kockice
  • Sok i korica 1 limete
  • 3 žlice korijandera, sitno nasjeckanog
  • KREMA OD AVOKADA
  • 2 manja zrela avokada
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 1 žličica chipotle
  • POSLUŽITI S:
  • 150 g crvenog kupusa sitno nasjeckanog
  • 8 srednjih tortilja

Priprema

  • Pripremite roštilj: za ovaj recept potrebno je da se plamen pretvori u žeravicu.
  • Tunjevinu poslagati u plitki pleh i obje strane posuti chipotleom, origanom, koricom limete i soli. Prelijte maslinovim uljem i dobro premažite s obje strane.
  • Rotkvice stavite u manju zdjelu, pospite s malo soli i iscijedite sok od limete. Dobro promiješajte i ostavite da se ukiseli.
  • Zatim pomiješajte sve sastojke za salsu.
  • Stavite tunu na roštilj i pecite 1 minutu sa svake strane. Maknite s roštilja i ostavite da odstoji par minuta na pladnju.
  • U međuvremenu zagrijte tortilje na roštilju dok ne budu tople i lagano reš, ali još uvijek savitljive.
  • Narežite tunu i počnite sastavljati tacose.
  • Prvo žlicom nanesite kremu od avokada, zatim kupus, kriške tune i zatim salsu. Na kraju pospite malo ukiseljenih rotkvica i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve