Opis
Način pripreme:
1. Posolite očišćeni i oprani šarun. Pecite ne roštilju s obje strane oko 20 minuta.
2. Ispecite dvije velike zelene paprike i poklopite ih u loncu. Zatim ih ogulite i narežite.
3. Ogulite i krupno narežite luk i češnjak. Pirjajte u malo vode 15 minuta.
4. Dvije vrste dinje ogulite i narežite na kocke. Ogulite i razrežite krastavac po dužini na dva dijela. Očistite sjemenke i narežite na trake. U posudu stavite narezanu dinju, krastavac, paprike, luk i češnjak. Začinite solju, crnim paprom, octom i maslinovim uljem. Juhu pasirajte ili razbijte u blenderu. Ohladite je u hladnjaku.
5. Šarune očistite od kostiju i nakidajte meso, uklonite i najmanje koščice. Stavite meso u duboki tanjur.
6. Na sitno narežite krasuljicu, metvicu i korijandar. Pospite meso začinima i promiješajte.
7. U sredinu hladnoga tanjura stavite jednu hrpicu ribe sa začinima i zalijte hladnom juhom.
Sastojci
Sastojci
- 6 šaruna
- 2 zelene paprike
- 1 krastavac
- 0.5 dinje Medena rosa
- 1 dinja
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 100 ml vinskog octa
- 1 vezica divlje krasuljice
- 1 vezica korijandra
- 4 lista svježe metvice
- sol i papar
- maslinovo ulje