Pečeni punjeni patlidžani s tilapijom i umakom od limuna

Način pripreme:

1. Operite i osušite patlidžane. Dva patlidžana ispecite na vatri, sa svih strana. Preostala četiri patlidžana prerežite na polovice, ali ne sasvim do peteljke. Izdubite unutrašnjost  tako dobivenih polovica. Tako pripremljene patlidžane stavite u posudu s hladnom slanom vodom da ne potamne.

2. Za nadjev ogulite pečene patlidžane, što tanje kako bi se sačuvao dimljeni okus. Pečene patlidžane narežite na krupne komade i stavite u posudu.  Narežite i kapare, masline i rajčice te ih dodajte u posudu.

3. U tavu ulijte maslinovo ulje i jednu minutu pržite krupno narezan origano i češnjak. Začinite solju i paprom. Prženi origano dodajte nadjevu i promiješajte. Dodajte i narezani sir. Promiješajte.

4. Iscijedite izdubljene patlidžane i svaku polovicu napunite nadjevom. Na svaki polovicu stavite filet tilapije i zatvorite patlidžan. Svaki patlidžan zamotajte u nekoliko kriški pancete. Tako pripremljene patlidžane položite u lim za pečenje. Patlidžane pecite u unaprijed ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 20 minuta.

5. Za umak rastopite maslac na slaboj vatri. Dodajte vrhnje i snažno promiješajte pjenjačom dok umak ne postane gladak. Umak maknite s vatre i dodajte limunov sok. Promiješajte. Začinite solju, paprom i sitno narezanim koprom. Ponovno promiješajte.

6. Poslužite tako da na dno izlijete tanak sloj umaka. Razrežite jedan punjeni patlidžan na dvije polovice i stavite na umak. 

Sastojci

  • Sastojci4 fileta ribe tilapije 6 patlidžana 100 g pancete 1 žlica kapara 1 žlica crnih maslina bez koštica 125 g cherry rajčica 0.5 vezice svježeg origana 1 žlica sitno narezanog češnjaka 0.5 vezice peršina sol i papar 100 g kravljeg sira 100 ml maslinova uljaZa umak 100 ml vrhnja 0.5 limuna sok 50 g maslaca 0.5 vezice kopra

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve