Guy Turland je školovani kuhar, vlasnik restorana i karizmatični domaćin kulinarske emisije "Plodovi Bondija s Guyom Turlandom". Iako je porijeklom iz Bowrala, Guy se preselio u Bondi kako bi nastavio svoje školovanje za kuhara 2003. Po završetku, dobio je priliku za posao u nekoliko vrhunskih kuhinja diljem Sydneyja, uključujući i onu u restoranu Est., koji je proglašen australskim restoranom godine.

Njegovi recepti crpe se iz vlastitih životnih očekivanja, uključuj sezonske i lokalne proizvode koji su zdravi, ukusni i probuđuju paletu okusa svih ljubitelja hrane. Guy slavi hranu, surfanje i putovanja po najnevjerojatnijim mjestima u Australiji i šire. Njegova autentična osobnost pomaže rastopiti barijere koje kuhanje ponekad čine zastrašujućim, a njegova su jela dizajnirana tako da ih svatko može replicirati kod kuće.

Sastojci

  • 1 litra pilećeg temeljca
  • 750 ml bijeloga vina
  • 2 lista lovora
  • prstohvat šafranovih niti
  • 6 limuna
  • 4 mala kipfler krumpira, oguljena i prepolovljena
  • 1 cijela lukovica češnjaka, zgnječena i razbijena u češnjeve
  • 1 mali crveni chilli, nasitno nasjeckan
  • 4 školjke
  • 4 dagnje
  • 1 šalica morske trave, npr. nori ili kombu (po izboru)
  • 2 luka, narezana
  • 2 klipa kukuruza, očišćena i poprijeko narezana
  • 1 svežanj majčine dušice, lišće natrgano
  • 4 jakove kapice, u zatvorenoj školjki
  • 4 kozice (po izboru), neoguljene
  • 4 ostrige (po izboru), očišćene
  • 150 g maslaca
  • ⅓ šalice pešina, nasjeckanog lišća
  • ⅓ šalice estragona, nasjeckanog lišća
  • tostirane pogačice s kvascem, za serviranje
  • 1 šalica makadamije aioli

Priprema

  • 1. U veliki lonac stavite temeljac, vino, lovor, šafran i 3 prepolovljena limuna. Na jakoj vatri dovedite do ključanja.
  • 2. Dodajte krumpir, češnjak i chilli. Pokolopite i kuhajte 3 minute. Dodajte školjke, dagnje, morsku travu (ako je koristite), luk, kukuruz i majčinu dušicu i kuhajte 8–10 minuta, dok kukuruz ne omekša.
  • 3. Dodajte jakove kapice, kozice, ostrige (ako ih koristiite), maslac, peršin i estragon. Začinite solju i paprom i kuhajte 5 minuta. Koristite žlicu s prorezima da izvadite sve dobre dodatke iz lonca i aranžirajte ih na pladnju ili u velikoj zdjeli za serviranje nasred stola.
  • 4.Poslužitie s preostalim limunima, narezanima na kriške, tostiranim pogačicama s kvascem i aiolijem.

Povezani recepti

Vidi sve