Opis
U veliki lonac stavite temeljac, vino, lovor, šafran i 3 prepolovljena limuna. Na jakoj vatri dovedite do ključanja.
Dodajte krumpir, češnjak i chilli. Pokolopite i kuhajte 3 minute. Dodajte školjke, dagnje, morsku travu (ako je koristite), luk, kukuruz i majčinu dušicu i kuhajte 8–10 minuta, dok kukuruz ne omekša.
Dodajte jakove kapice, kozice, ostrige (ako ih koristiite), maslac, peršin i estragon. Začinite solju i paprom i kuhajte 5 minuta. Koristite žlicu s prorezima da izvadite sve dobre dodatke iz lonca i aranžirajte ih na pladnju ili u velikoj zdjeli za serviranje nasred stola. Poslužitie s preostalim limunima, narezanima na kriške, tostiranim pogačicama s kvascem i aiolijem.
Sastojci
- 1 litra pilećeg temeljca
- 750 ml bijeloga vina
- 2 lista lovora
- prstohvat šafranovih niti
- 6 limuna
- 4 mala kipfler krumpira, oguljena i prepolovljena
- 1 cijela lukovica češnjaka, zgnječena i razbijena u češnjeve
- 1 mali crveni chilli, nasitno nasjeckan
- 4 školjke
- 4 dagnje
- 1 šalica morske trave, npr. nori ili kombu (po izboru)
- 2 luka, narezana
- 2 klipa kukuruza, očišćena i poprijeko narezana
- 1 svežanj majčine dušice, lišće natrgano
- 4 jakove kapice, u zatvorenoj školjki
- 4 kozice (po izboru), neoguljene
- 4 ostrige (po izboru), očišćene
- 150 g maslaca
- ⅓ šalice pešina, nasjeckanog lišća
- ⅓ šalice estragona, nasjeckanog lišća
- tostirane pogačice s kvascem, za serviranje
- 1 šalica makadamije aioli