Da napravite marinadu, stavite sve sastojke u procesor i miksajte dok se ne stope.

Stavite pile u posudu za pečenje ili plastičnu vrećicu na zatvaranje. Ulijte marinadu i utrljajte je u pile. Pokrijte ili zatvorite i stavite u hladnjak na mariniranje preko noći.

Zagrijte pola roštilja s poklopcem na srednje visoku temperaturu. Piletinu s marinadom stavite na roštilj i pecite 5–8 minuta ili dok koža ne počne poprimati boju i malo zagori. Okrenite pile i nastavite ga okretati još 5 minuta ili dok se ne karamelizira i ravnomjerno oboji.

Smanjite vatru na srednje nisku temperaturu, zatvorite poklopac i nastavite peći 10–15 minuta, provjeravajući i okrećući svakih 5 minuta, dok ne bude pečeno ili dok termometar umetnut u meso ne pokaže 75°C. Odložite, prekrijte folijom i pustite da odmori oko 5 minuta prije serviranja.

Da napravite salsu od ananasa, očistite roštilj, stavite štapiće ananasa i pecite ih dok malo ne zagore i potpuno se zagriju. Nasijecite štapiće na kockice i preselite u zdjelu srednje veličine.

Dodajte avokado, luk, metvicu, korijander, jalapeño papričice, češnjak i koricu limete i lagano umiješajte. Protresite sok naranče i maslinovo ulje i prelijte salsu. Začinite solju i paprom i sve promiješajte.

Poslužite pile sa salsom sa strane, puno ubrusa i zdjelom za kosti

Sastojci

  • 2 kg pilećih bataka, krila ili cijelo razrezano pile
  • MARINADA
  • 1 luk, narezan na veće komade
  • 3 cm komad svježega đumbira, fino nariban
  • 3 jalapeño papričice
  • 1 žličica mrvljenog cimeta
  • 1 žličica mljevene mješavine začina
  • 125 ml Bundaberg ruma
  • 2 žlice tamnoga smeđeg šećera
  • 100 g umaka za roštilj
  • 1 šaka majčine dušice, lišće pokidano
  • 4 korjena korijandra (cilantro)
  • SALSA OD ANANASA
  • 300 g ananasa, narezanog na 2 cm debele štapiće
  • 1 avokado, narezan na kockice
  • 1 crveni luk, narezan na kockice
  • 1 šačica metvice, lišće nasitno nasjeckano
  • 1 šačica korijandra, lišće sitno nasjeckano
  • 1 jalapeño papričica, sitno nasjeckana
  • 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • korica 3 limete
  • sok 1 naranče
  • 50 ml maslinova ulja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve