Pečeni patlidžan s pršutom i lješnjacima
Recept iz: Justine Schofield
Zagrijte pećnicu na 180°C. Probodite patlidžan 6-8 puta i to posvuda i postavite ga na papirom podložen lim. Pecite ga 40-45 minuta ili dok ne postane vrlo mekan.
U međuvremenu napravite umak tako da zagrijete maslinovo ulje, češnjak I čili u tavi za umake srednje veličine s prstohvatom soli. Kad češnjak počne dobivati boju, dodajte rajčice, kapare i malo papra. Neka se krčka s poklopcem 20 minuta dok se ne zgusne.
Kad je patlidžan pečen, ohladite ga na 5 minuta i prerežite napola po duljini. Zarežite meso patlidžana križ-kraš uzorkom tako da ga bude lakše vaditi kod posluživanja. Vratite ih u lim za pečenje i posipajte svaki sirom cheddar, a zatim žlicom umaka, komadom pršuta i s još cheddara na vrhu. Stavite lim pod gril nekoliko minuta dok se sir ne rastopi i ne postane zlatno-smeđi.
Žlicom pospite vlascem i lješnjacima prije posluživanja.
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 srednja patlidžana
- 2 češnja češnjaka, narezana
- ¼ žličice čili pahuljica
- 1 x 410g konzerva Ardmona pirea od rajčica
- 1½ žlica kapara40g dimljenog sira cheddar
- 4 kriške pršuta
- ½ stručka vlasca
- 50g lješnjaka, preprženih i grubo nasjeckanih
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja