Zagrijte pećnicu na 180°C. Probodite patlidžan 6-8 puta i to posvuda i postavite ga na papirom podložen lim. Pecite ga 40-45 minuta ili dok ne postane vrlo mekan.

U međuvremenu napravite umak tako da zagrijete maslinovo ulje, češnjak I čili u tavi za umake srednje veličine s prstohvatom soli. Kad češnjak počne dobivati boju, dodajte rajčice, kapare i malo papra. Neka se krčka s poklopcem 20 minuta dok se ne zgusne.

Kad je patlidžan pečen, ohladite ga na 5 minuta i prerežite napola po duljini. Zarežite meso patlidžana križ-kraš uzorkom tako da ga bude lakše vaditi kod posluživanja. Vratite ih u lim za pečenje i posipajte svaki sirom cheddar, a zatim žlicom umaka, komadom pršuta i s još cheddara na vrhu. Stavite lim pod gril nekoliko minuta dok se sir ne rastopi i ne postane zlatno-smeđi.

Žlicom pospite vlascem i lješnjacima prije posluživanja.

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 srednja patlidžana
  • 2 češnja češnjaka, narezana
  • ¼ žličice čili pahuljica
  • 1 x 410g konzerva Ardmona pirea od rajčica
  • 1½ žlica kapara40g dimljenog sira cheddar  
  • 4 kriške pršuta 
  • ½ stručka vlasca
  • 50g lješnjaka, preprženih i grubo nasjeckanih

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve