Pečeni krumpiri u ljusci
Recept iz: Justine Schofield
Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.
Sastojci
- 4 velika krumpira, neoguljena
- 500g kamene soli
- 3 kriške slanine
- 3 mlada luka, sitno nasjeckana
- ½ stručka vlasca, sitno nasjeckanog
- 50 ml vrhnja
- 200g sira cheddar, ribanog
- Prstohvat muškatnog oraščića
- Sol i papar
Priprema
- Unaprijed zagrijte pećnicu na 200°C.
- Vilicom probodite krumpire 4-5 puta sa svih strana. Stavite cijele, neoguljene krumpire na lim za pečenje na kojem je podloga od kamene soli te pecite 20 minuta ili dok ne omekšaju (to će ovisiti o tome kakvi su krumpiri). Izvadite ih i ohladite kako bi se njima lakše rukovalo.
- Stavite slaninu u hladnu tavu, a zatim je stavite na štednjak i polako pojačavajte vatru. To će pomoći da se rastopi masnoća i kriške slanine postanu hrskave. Kad postanu čvrste, izvadite ih i osušite na kuhinjskom ubrusu. Narežite na male komade.
- Narežite pečene krumpire na polovice i oprezno žlicom izvadite sredinu u veliku zdjelu, pazeći pritom da ne probušite koru. Poslažite kore natrag na lim za pečenje prerezanom stranom prema gore.
- U zdjelu s pečenim krumpirima dodajte mladi luk, vlasac, slaninu, vrhnje i polovicu sira, sol i papar te muškatni oraščić. Pomiješajte sve sastojke zajedno tako da dobijete glatki pire. Rasporedite pire u kore krumpira i posipajte preostalim sirom. Vratite u pećnicu i pecite na 200°C 15 minuta ili dok na vrhu ne budu hrskavi I zlatne boje.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Luke Nguyen
Vegetarijanski stir-fry sa staklenim rezancima
Recepti Ainsley Harriott
Karipski somuni s muškatnom tikvom i slanutkom
Recepti Adam Liaw
Povrtno varivo s kokosovim mlijekom
Recepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Nadiya Hussain
Shakshuka sa špinatom
Recepti Lora i Stoyan
Grah s vrganjima
Recepti Adam Liaw
Ondeh ondeh
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji