Pečeni krumpir sa salatom od radiča i dijon tarragon vinaigretteom

Za pripremu

Zagrijte roštilj na srednju jačinu.

Za vinaigrette:

U posudi srednje veličine dodajte nasjeckan luk kozjak, ocat, sol, gorušicu i senf. Polako dodajte maslinovo ulje u tankim mlazovima uz miješanje. Ostavite po strani. 

Za salatu:

Stavite krumpire u veliki komad aluminijske folije, prelijte s 1 žlicom maslinovog ulja, posipajte s 1/4 čajne žličice soli i s 1/4 žličice papra. Zatim presavijte i zatvorite krumpir kao da se pravi veliki aluminijski paket. Stavite izravno na roštilj i pecite 30 minuta uz jedno okretanje.

U velikoj zdjeli začinite radič s 2 preostale žlice maslinovog ulja, 1/4  žličice soli i 1/4 žličice papra. Pecite radič 3 minute s obje strane. Maknite s roštilja i narežite na kriške veličine 1.3 cm.

Maknite krumpir s roštilja, oprezno otvarajte jer će unutrašnjost biti vruća. Prebacite u posudu za salatu, pomiješajte s narezanim radičem i promiješajte zajedno s octom.

Sastojci

  • Sastojci
  • Za vinaigrette:
  • 1 luk kozjak, samljeven
  • 59 ml bijelog vinskog octa
  • Prstohvat grube morske soli
  • 2 žlice svježe gorušice, samljevene
  • 2 žlice dijon senfa
  • 78 ml maslinovog ulja
  • Za salatu:
  • 2 zlatna Yukon krumpira, oprana i narezana na komade od po 2,5 cm
  • 3 žlice maslinovog ulja, podijeljene
  • 1/2 žličice grube morske soli, podijeljene
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra, podijeljeno
  • 1/2 glavice radiča, narezanog na 2 kriške

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve