Pečeni krumpir sa salatom od radiča i dijon tarragon vinaigretteom
Recept iz: Pati Jinich

Za pripremu
Zagrijte roštilj na srednju jačinu.
Za vinaigrette:
U posudi srednje veličine dodajte nasjeckan luk kozjak, ocat, sol, gorušicu i senf. Polako dodajte maslinovo ulje u tankim mlazovima uz miješanje. Ostavite po strani.
Za salatu:
Stavite krumpire u veliki komad aluminijske folije, prelijte s 1 žlicom maslinovog ulja, posipajte s 1/4 čajne žličice soli i s 1/4 žličice papra. Zatim presavijte i zatvorite krumpir kao da se pravi veliki aluminijski paket. Stavite izravno na roštilj i pecite 30 minuta uz jedno okretanje.
U velikoj zdjeli začinite radič s 2 preostale žlice maslinovog ulja, 1/4 žličice soli i 1/4 žličice papra. Pecite radič 3 minute s obje strane. Maknite s roštilja i narežite na kriške veličine 1.3 cm.
Maknite krumpir s roštilja, oprezno otvarajte jer će unutrašnjost biti vruća. Prebacite u posudu za salatu, pomiješajte s narezanim radičem i promiješajte zajedno s octom.
Sastojci
- Sastojci
- Za vinaigrette:
- 1 luk kozjak, samljeven
- 59 ml bijelog vinskog octa
- Prstohvat grube morske soli
- 2 žlice svježe gorušice, samljevene
- 2 žlice dijon senfa
- 78 ml maslinovog ulja
- Za salatu:
- 2 zlatna Yukon krumpira, oprana i narezana na komade od po 2,5 cm
- 3 žlice maslinovog ulja, podijeljene
- 1/2 žličice grube morske soli, podijeljene
- 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra, podijeljeno
- 1/2 glavice radiča, narezanog na 2 kriške
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Pati Jinich
Machaca sa škampima i burritosi s krumpirom
Recepti Pati Jinich
Serrano Salsa Cruda umak
Recepti Pati Jinich
Kolač od četiri vrste mlijeka sa šljivama i marelicama
Recepti Pati Jinich
Campechano Tacosi sa salsom u uličnom stilu
Recepti Pati Jinich
Salsa umak u uličnom stilu
Recepti Pati Jinich
Tjestenina u pikantnom umaku s kobasicama i školjkama
Recepti Pati Jinich
Komadi mesa sa smeđim šećerom
Recepti Pati Jinich
Enchilade s račićima u bogatom umaku od rajčica
Recepti Pati Jinich
Salata od lignji sa žara, radiča i endivije
Recepti Pati Jinich
Tortica od manga i limete