Pečene rolice od jaja s umakom od kineskih šljiva
Priprema: 
U tavi s neprianjajućim dnom kuhajte svinjetinu na srednjoj do visokoj temperaturi, razdvajajući je žlicom dok ne izgubi ružičastu boju, oko 5 minuta. Ocijedite masnoću. Dodajte luk, češnjak, mrkvu i vodene kestene, kuhajte na srednjoj temperaturi dok luk ne omekša, oko 3 minute. 
U maloj posudi pomiješajte zajedno umak od soje, kukuruzni škrob, 1 veliku žlicu (15 ml) vode, sezamovo ulje i papar, ulijte u tavu i dobro promiješajte. Neka se lagano ohladi. 
Oblikujući jednu po jednu rolicu, stavite koru na radnu površinu i premažite vodom. Izvadite otprilike 3 velike žlice (50 ml) smjese sa svinjetinom i dodajte na donju trećinu, pazeći da u dnu i sa strane ostavite 1 cm. Prebacite donji rub preko nadjeva i zarolajte, ugurajte krajeve da dobro zatvorite. 
Stavite, sa šavom prema dolje, na plići lim za pečenje, premažite uljem. Pecite na 190 °C u pećnici dok ne poprimi zlatnu boju i postane hrskavo, oko 20 minuta. 

Sastojci

  • Pečene rolice od jaja s umakom od kineskih šljiva454 g nemasne mljevene svinjetine 3 mlada luka sjeckana 2 češnja češnjaka sjeckana 1 mrkva naribana 125 ml sjeckanih vodenih kestena 25 ml sojina umaka 15 ml kukuruznog škroba 5 ml sezamova ulja 2 ml papra 12 velikih kora za rolice od jaja duljine 13 cm 1 čajna žličica biljnog ulja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve