Pečene rolice od jaja s umakom od kineskih šljiva
Priprema:
U tavi s neprianjajućim dnom kuhajte svinjetinu na srednjoj do visokoj temperaturi, razdvajajući je žlicom dok ne izgubi ružičastu boju, oko 5 minuta. Ocijedite masnoću. Dodajte luk, češnjak, mrkvu i vodene kestene, kuhajte na srednjoj temperaturi dok luk ne omekša, oko 3 minute.
U maloj posudi pomiješajte zajedno umak od soje, kukuruzni škrob, 1 veliku žlicu (15 ml) vode, sezamovo ulje i papar, ulijte u tavu i dobro promiješajte. Neka se lagano ohladi.
Oblikujući jednu po jednu rolicu, stavite koru na radnu površinu i premažite vodom. Izvadite otprilike 3 velike žlice (50 ml) smjese sa svinjetinom i dodajte na donju trećinu, pazeći da u dnu i sa strane ostavite 1 cm. Prebacite donji rub preko nadjeva i zarolajte, ugurajte krajeve da dobro zatvorite.
Stavite, sa šavom prema dolje, na plići lim za pečenje, premažite uljem. Pecite na 190 °C u pećnici dok ne poprimi zlatnu boju i postane hrskavo, oko 20 minuta.
Sastojci
- Pečene rolice od jaja s umakom od kineskih šljiva454 g nemasne mljevene svinjetine 3 mlada luka sjeckana 2 češnja češnjaka sjeckana 1 mrkva naribana 125 ml sjeckanih vodenih kestena 25 ml sojina umaka 15 ml kukuruznog škroba 5 ml sezamova ulja 2 ml papra 12 velikih kora za rolice od jaja duljine 13 cm 1 čajna žličica biljnog ulja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom