Opis
Priprema:
1. Stavite prepelice u veliku zdjelu.
2. U mužar stavite muškatni oraščić, sušeni timijan, zrna papra i klinčiće zajedno s čajnom žlicom krupne morske soli i lagano drobite s pomoću drška.
- Dodajte đumbir i ljute papričice (po mogućnosti scotch bonnet), timijan, češnjak, sol i sameljite u pastu.
- Dodajte melasu, ocat od slada i suncokretovo ulje. Sve izmiješajte i prelijte prepelice. Pazite da prekrijete čitave prepelice i ostavite da se marinira 30 minuta.
- Pripremite roštilj.
- Nakon 30 minuta prelijte prepelice s malo suncokretova ulja.
- Stavite prepelice na roštilj i pecite 15 minuta. Često ih okrećite i redovito mažite kako bi se stvorio ljepljivi, slatki, zapečeni vanjski sloj.
Sastojci
Sastojci
- 6 malih prepelica
- 0.5 male žlice ribanog muškatnog oraščića
- 10 g timijana
- ako je moguće svježeg
- 1 mala žlica papra u zrnu
- 8 klinčića
- 1.5 velika žlica krupne morske soli
- 2 veća komada đumbira
- naribana
- 1.5 čili papričice vrste scotch bonnet
- ovisno koliko papreno volite
- 3 češnja češnjaka
- 3 velike žlice octa od slada
- 1 velika žlica ulja od suncokreta