Pečene prepelice

Priprema:

1.    Stavite prepelice u veliku zdjelu.

2.    U mužar stavite muškatni oraščić, sušeni timijan, zrna papra i klinčiće zajedno s čajnom žlicom krupne morske soli i lagano drobite s pomoću drška.

  1. Dodajte đumbir i ljute papričice (po mogućnosti scotch bonnet), timijan, češnjak, sol i sameljite u pastu.
  2. Dodajte melasu, ocat od slada i suncokretovo ulje. Sve izmiješajte i prelijte prepelice. Pazite da prekrijete čitave prepelice i ostavite da se marinira 30 minuta.
  3. Pripremite roštilj.
  4. Nakon 30 minuta prelijte prepelice s malo suncokretova ulja.
  5. Stavite prepelice na roštilj i pecite 15 minuta. Često ih okrećite i redovito mažite kako bi se stvorio ljepljivi, slatki, zapečeni vanjski sloj.

 

 

Sastojci

  • Sastojci6 malih prepelica 0.5 male žlice ribanog muškatnog oraščića 10 g timijana ako je moguće svježeg 1 mala žlica papra u zrnu 8 klinčića 1.5 velika žlica krupne morske soli 2 veća komada đumbira naribana 1.5 čili papričice vrste scotch bonnet ovisno koliko papreno volite 3 češnja češnjaka 3 velike žlice octa od slada 1 velika žlica ulja od suncokreta

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve