Pečene prepelice
Recept iz: Valentine Warner
Priprema:
1. Stavite prepelice u veliku zdjelu.
2. U mužar stavite muškatni oraščić, sušeni timijan, zrna papra i klinčiće zajedno s čajnom žlicom krupne morske soli i lagano drobite s pomoću drška.
- Dodajte đumbir i ljute papričice (po mogućnosti scotch bonnet), timijan, češnjak, sol i sameljite u pastu.
- Dodajte melasu, ocat od slada i suncokretovo ulje. Sve izmiješajte i prelijte prepelice. Pazite da prekrijete čitave prepelice i ostavite da se marinira 30 minuta.
- Pripremite roštilj.
- Nakon 30 minuta prelijte prepelice s malo suncokretova ulja.
- Stavite prepelice na roštilj i pecite 15 minuta. Često ih okrećite i redovito mažite kako bi se stvorio ljepljivi, slatki, zapečeni vanjski sloj.
Sastojci
- Sastojci6 malih prepelica 0.5 male žlice ribanog muškatnog oraščića 10 g timijana ako je moguće svježeg 1 mala žlica papra u zrnu 8 klinčića 1.5 velika žlica krupne morske soli 2 veća komada đumbira naribana 1.5 čili papričice vrste scotch bonnet ovisno koliko papreno volite 3 češnja češnjaka 3 velike žlice octa od slada 1 velika žlica ulja od suncokreta
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama