Opis

Priprema:

1.    Stavite prepelice u veliku zdjelu.

2.    U mužar stavite muškatni oraščić, sušeni timijan, zrna papra i klinčiće zajedno s čajnom žlicom krupne morske soli i lagano drobite s pomoću drška.

  1. Dodajte đumbir i ljute papričice (po mogućnosti scotch bonnet), timijan, češnjak, sol i sameljite u pastu.
  2. Dodajte melasu, ocat od slada i suncokretovo ulje. Sve izmiješajte i prelijte prepelice. Pazite da prekrijete čitave prepelice i ostavite da se marinira 30 minuta.
  3. Pripremite roštilj.
  4. Nakon 30 minuta prelijte prepelice s malo suncokretova ulja.
  5. Stavite prepelice na roštilj i pecite 15 minuta. Često ih okrećite i redovito mažite kako bi se stvorio ljepljivi, slatki, zapečeni vanjski sloj.

 

 

Sastojci

Sastojci

  • 6 malih prepelica
  • 0.5 male žlice ribanog muškatnog oraščića
  • 10 g timijana
  • ako je moguće svježeg
  • 1 mala žlica papra u zrnu
  • 8 klinčića
  • 1.5 velika žlica krupne morske soli
  • 2 veća komada đumbira
  • naribana
  • 1.5 čili papričice vrste scotch bonnet
  • ovisno koliko papreno volite
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 velike žlice octa od slada
  • 1 velika žlica ulja od suncokreta

Povezani recepti