Pečene marelice s kozjim sirom u umaku od meda

Sastojci

  • 3 krumpira
  • 1 luk
  • 3 jaja
  • 0.5 šalice brašna za dizana tijesta
  • 50 g feta-sira
  • biljno ulje za prženje
  • vezica timijana
  • žlica meda od timijana

Priprema

  • 1. U tavu za prženje dodajte maslinovo ulje te stavite marelice, rezanom stranom prema dolje. Dodajte dvije grančice ružmarina te promiješajte da bi voće poprimilo aromu.
  • 2. Malo popržite i okrećite dok ne omekšaju. Izvadite iz tave i pustite da se ohlade. U zasebnoj tavi tostirajte sjeckane lješnjake s anisovim i sezamovim sjemenkama.
  • 3. U praznu tavu od marelica zagrijte med i ocat da dobijete umak.
  • 4. Narežite kozji sir i lagano ga popržite na vrućoj tavi dok ne porumeni s vanjske strane i počne se otapati u sredini.
  • 5. Na pladanj za serviranje stavite rikolu, odozgo poredajte marelice, zatim prženi kozji sir, poškropite umakom od meda i pospite prženim sjemenkama.

Povezani recepti

Vidi sve