Pečene marelice s kozjim sirom u umaku od meda
Sastojci
- 3 krumpira
- 1 luk
- 3 jaja
- 0.5 šalice brašna za dizana tijesta
- 50 g feta-sira
- biljno ulje za prženje
- vezica timijana
- žlica meda od timijana
Priprema
- 1. U tavu za prženje dodajte maslinovo ulje te stavite marelice, rezanom stranom prema dolje. Dodajte dvije grančice ružmarina te promiješajte da bi voće poprimilo aromu.
- 2. Malo popržite i okrećite dok ne omekšaju. Izvadite iz tave i pustite da se ohlade. U zasebnoj tavi tostirajte sjeckane lješnjake s anisovim i sezamovim sjemenkama.
- 3. U praznu tavu od marelica zagrijte med i ocat da dobijete umak.
- 4. Narežite kozji sir i lagano ga popržite na vrućoj tavi dok ne porumeni s vanjske strane i počne se otapati u sredini.
- 5. Na pladanj za serviranje stavite rikolu, odozgo poredajte marelice, zatim prženi kozji sir, poškropite umakom od meda i pospite prženim sjemenkama.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci