Pečene marelice s kozjim sirom u umaku od meda

Sastojci
- 3 krumpira
- 1 luk
- 3 jaja
- 0.5 šalice brašna za dizana tijesta
- 50 g feta-sira
- biljno ulje za prženje
- vezica timijana
- žlica meda od timijana
Priprema
- 1. U tavu za prženje dodajte maslinovo ulje te stavite marelice, rezanom stranom prema dolje. Dodajte dvije grančice ružmarina te promiješajte da bi voće poprimilo aromu.
- 2. Malo popržite i okrećite dok ne omekšaju. Izvadite iz tave i pustite da se ohlade. U zasebnoj tavi tostirajte sjeckane lješnjake s anisovim i sezamovim sjemenkama.
- 3. U praznu tavu od marelica zagrijte med i ocat da dobijete umak.
- 4. Narežite kozji sir i lagano ga popržite na vrućoj tavi dok ne porumeni s vanjske strane i počne se otapati u sredini.
- 5. Na pladanj za serviranje stavite rikolu, odozgo poredajte marelice, zatim prženi kozji sir, poškropite umakom od meda i pospite prženim sjemenkama.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća