Pečene marelice s kozjim sirom u umaku od meda
- U tavu za prženje dodajte maslinovo ulje te stavite marelice, rezanom stranom prema dolje. Dodajte dvije grančice ružmarina te promiješajte da bi voće poprimilo aromu.
- Malo popržite i okrećite dok ne omekšaju. Izvadite iz tave i pustite da se ohlade. U zasebnoj tavi tostirajte sjeckane lješnjake s anisovim i sezamovim sjemenkama.
- U praznu tavu od marelica zagrijte med i ocat da dobijete umak.
- Narežite kozji sir i lagano ga popržite na vrućoj tavi dok ne porumeni s vanjske strane i počne se otapati u sredini.
- Na pladanj za serviranje stavite rikolu, odozgo poredajte marelice, zatim prženi kozji sir, poškropite umakom od meda i pospite prženim sjemenkama.
Sastojci
- Sastojci3 krumpir 1 luk 3 jaja 0.5 šalice brašna za dizana tijesta 50 g feta-sira biljno ulje za prženje vezica timijana žlica meda od timijana