Pečene marelice s kozjim sirom u umaku od meda
  1. U tavu za prženje dodajte maslinovo ulje te stavite marelice, rezanom stranom prema dolje. Dodajte dvije grančice ružmarina te promiješajte da bi voće poprimilo aromu.
  2. Malo popržite i okrećite dok ne omekšaju. Izvadite iz tave i pustite da se ohlade. U zasebnoj tavi tostirajte sjeckane lješnjake s anisovim i sezamovim sjemenkama.
  3. U praznu tavu od marelica zagrijte med i ocat da dobijete umak.
  4. Narežite kozji sir i lagano ga popržite na vrućoj tavi dok ne porumeni s vanjske strane i počne se otapati u sredini.
  5. Na pladanj za serviranje stavite rikolu, odozgo poredajte marelice, zatim prženi kozji sir, poškropite umakom od meda i pospite prženim sjemenkama. 

Sastojci

  • Sastojci2 marelice po osobi 12 marelica prepoloviti i izvaditi koštice maslinovo ulje 2 grančice ružmarina 120 g tostiranih lješnjaka grubo sjeckanih 1 žličica sezamovih sjemenki 1 žličica anisovih sjemenki 3 žlice laganog meda 1 žličica octa komad kozjeg sira narezan na debele kriške 1 vrećica opranih listova rikole

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve