Opis
- U tavu za prženje dodajte maslinovo ulje te stavite marelice, rezanom stranom prema dolje. Dodajte dvije grančice ružmarina te promiješajte da bi voće poprimilo aromu.
- Malo popržite i okrećite dok ne omekšaju. Izvadite iz tave i pustite da se ohlade. U zasebnoj tavi tostirajte sjeckane lješnjake s anisovim i sezamovim sjemenkama.
- U praznu tavu od marelica zagrijte med i ocat da dobijete umak.
- Narežite kozji sir i lagano ga popržite na vrućoj tavi dok ne porumeni s vanjske strane i počne se otapati u sredini.
- Na pladanj za serviranje stavite rikolu, odozgo poredajte marelice, zatim prženi kozji sir, poškropite umakom od meda i pospite prženim sjemenkama.
Sastojci
Sastojci
- 2 marelice po osobi
- 12 marelica
- prepoloviti i izvaditi koštice
- maslinovo ulje
- 2 grančice ružmarina
- 120 g tostiranih lješnjaka
- grubo sjeckanih
- 1 žličica sezamovih sjemenki
- 1 žličica anisovih sjemenki
- 3 žlice laganog meda
- 1 žličica octa
- komad kozjeg sira narezan na debele kriške
- 1 vrećica opranih listova rikole