Pečene kruške s vinskim umakom

Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zeland, koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Isprobajte njen inovativan desert sa pečenim kruškama kako bi okusili idealnu kombinaciju vina, kruški, cimeta i vanilije.

Sastojci

  • 2 šalice šećera
  • 3 šalice crnog vina
  • 2 štapića cimeta
  • 4 lovorova lista
  • 1 štapić vanilije
  • 8 krušaka
  • 2 šalice tekućeg vrhnja životinjskog podrijetla
  • 3 žlice kiselog mlijeka s manjim udjelom masti

Priprema

  • 1. U lonac ulijte vino i šećer (umjesto 2 šalice šećera možete upotrijebiti 1 ½ šalicu šećera i ½ šalice meda). Dodajte štapiće cimeta, lovorov list i štapić vanilije. Miješajte dok se ne rastopi šećer.
  • 2. Ogulite 8 lagano zelenih krušaka i odrežite tanki kolut s dna tako da mogu stajati uspravno. Stavite kruške u umak od vina i ostavite da se kuhaju 30 minuta.
  • 3. Izvadite kruške iz umaka i posložite ih u duboki lim. Pecite ih na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
  • 4. Ostavite umak da se reducira za pola količine, a za vrijeme pečenja krušaka zalijevajte ih s malo umaka ili ga nanesite četkicom. Čim se počnu pojavljivati veliki mjehurići po površini umaka, uklonite ga s vatre i iz njega izvadite začine. Čim ste kruške izvadili iz pećnice, ponovno ih premažite umakom.
  • 5. Poslužite kruške obilno zalivene umakom od karamela i kremom fresh, možete upotrijebiti i gotovo kiselo vrhnje tako da ga prije toga lagano istučete ili sami pripremite kremu fresh.
  • 6. Za kremu fresh u loncu ugrijte 2 šalice tekućeg vrhnja i uklonite s vatre. Ostavite da se ohladi i dodajte 3 žlice kiselog mlijeka s manjim udjelom masti. Promiješajte. Smjesu prelijte u staklenku ili shaker, zatvorite i dobro protresite.  Staklenku ostavite na sobnoj temperaturi preko noći, a zatim kremu fresh čuvajte u hladnjaku.
  • Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/

Povezani recepti

Vidi sve