Opis
Način pripreme:
1. U lonac ulijte vino i šećer (umjesto 2 šalice šećera možete upotrijebiti 1 ½ šalicu šećera i ½ šalice meda). Dodajte štapiće cimeta, lovorov list i štapić vanilije. Miješajte dok se ne rastopi šećer.
2. Ogulite 8 lagano zelenih krušaka i odrežite tanki kolut s dna tako da mogu stajati uspravno. Stavite kruške u umak od vina i ostavite da se kuhaju 30 minuta.
3. Izvadite kruške iz umaka i posložite ih u duboki lim. Pecite ih na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
4. Ostavite umak da se reducira za pola količine, a za vrijeme pečenja krušaka zalijevajte ih s malo umaka ili ga nanesite četkicom. Čim se počnu pojavljivati veliki mjehurići po površini umaka, uklonite ga s vatre i iz njega izvadite začine. Čim ste kruške izvadili iz pećnice, ponovno ih premažite umakom.
5. Poslužite kruške obilno zalivene umakom od karamela i kremom fresh, možete upotrijebiti i gotovo kiselo vrhnje tako da ga prije toga lagano istučete ili sami pripremite kremu fresh.
6. Za kremu fresh u loncu ugrijte 2 šalice tekućeg vrhnja i uklonite s vatre. Ostavite da se ohladi i dodajte 3 žlice kiselog mlijeka s manjim udjelom masti. Promiješajte. Smjesu prelijte u staklenku ili shaker, zatvorite i dobro protresite. Staklenku ostavite na sobnoj temperaturi preko noći, a zatim kremu fresh čuvajte u hladnjaku.
Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/
Sastojci
Sastojci
- 2 šalice šećera
- 3 šalice crnog vina
- 2 štapića cimeta
- 4 lovorova lista
- 1 štapić vanilije
- 8 krušaka
Za kremu fresh:
- 2 šalice tekućeg vrhnja životinjskog podrijetla
- 3 žlice kiselog mlijeka s manjim udjelom masti