Opis
Postupak
- Zagrijte pećnicu na 220°C.
- Stavite sve sastojke osim vina u veliku plastičnu vrećicu za zamrzavanje.Čvrsto zatvorite vrećicu i dobro je protresite da se ulje prožme po sastojcima.Možete i staviti sve sastojke u veliku zdjelu pa miješati dok se sve ne prožme uljem.
- Prebacite sve u veliki lim za pečenje pa raširite sastojke da formiraju jedan ravnomjeran sloj, pazeći da kobasice nisu prekrivene povrćem. Obilno začinite solju i paprom. Pecite u pećnici oko 30–35 minuta dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.
- Izvadite iz pećnice, okrenite kobasice i promiješajte povrće sa tekućinom od pečenja. Ulijte vino i vratite u pećnicu na još 20 minuta, ili dok ne posmeđi a kobasice budu pečene a krumpiri omekšali.
- Poslužite toplo sažlicom senfa.
Sastojci
Sastojci
- 2 žlicemaslinova ulja
- 2 velika luka, narezana na kriške
- 2 crvene paprike, bez koštica, narezane na kockice
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1 žlicanasjeckanih svježih listića timijana
- 500g mladih krumpira, prepolovljenih
- 12 kobasica, probodenih vilicom
- 200ml bijelog vina
- Sol i svježe mljeveni crni papar