Opis

Postupak

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C.
  2. Stavite sve sastojke osim vina u veliku plastičnu vrećicu za zamrzavanje.Čvrsto zatvorite vrećicu i dobro je protresite da se ulje prožme po sastojcima.Možete i staviti sve sastojke u veliku zdjelu pa miješati dok se sve ne prožme uljem.
  3. Prebacite sve u veliki lim za pečenje pa raširite sastojke da formiraju jedan ravnomjeran sloj, pazeći da kobasice nisu prekrivene povrćem. Obilno začinite solju i paprom. Pecite u pećnici oko 30–35 minuta dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.
  4. Izvadite iz pećnice, okrenite kobasice i promiješajte povrće sa tekućinom od pečenja. Ulijte vino i vratite u pećnicu na još 20 minuta, ili dok ne posmeđi a kobasice budu pečene a krumpiri omekšali.
  5. Poslužite toplo sažlicom senfa.

Sastojci

Sastojci

  • 2 žlicemaslinova ulja
  • 2 velika luka, narezana na kriške
  • 2 crvene paprike, bez koštica, narezane na kockice
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 žlicanasjeckanih svježih listića timijana
  • 500g mladih krumpira, prepolovljenih
  • 12 kobasica, probodenih vilicom
  • 200ml bijelog vina
  • Sol i svježe mljeveni crni papar

Povezani recepti