Pečene jabuke, žitarice i sirup od vina porto (bez glutena I laktoze)

Pečene jabuke, žitarice i sirup od vina porto (bez glutena I laktoze)
Povezane emisije:Pecimo s Franciscom MoreiromUključite se: Ponedjeljak 26 Listopad u 09:05 | Ponedjeljak 26 Listopad u 09:35

Opis

Priprema:

 Za pečene jabuke, uzmite 4 jabuke Golden i izvadite im sredinu. U središte svake jabuke stavite štapić cimeta i pospite sa 75 g šećera i 75 g vina Porto. Stavite u pećnicu na 170° i pecite 25 minuta. Prelijte jabuke vinom u više navrata.

 Za žitarice, nasjeckajte 25 g oraha i 25 g svježih marelica. U posudi promiješajte orahe, marelice, 50 g zobenih pahuljica, 60 g oljuštenih badema, 30 g badema u prahu i 3 g mješavine začina.

Dodajte 50 g tamnog smeđeg šećera, 30 g ružmarinovog meda i 15 ml vode.

Promiješajte sve sastojke i rasporedite ih u posudi za pečenje obloženoj papirom za pečenje. Stavite u pećnicu na 170° i pecite 10 minuta.

Za sirup od vina Porto, u posudi zagrijte 150 g vina Porto i 40 g šećera. Pustite da proključa.

Maknite štapiće cimeta iz jabuka. Narežite jabuke na komadiće.

Stavite komadiće jabuka na dno čaše i prelijte ih sirupom od vina Porto. Za kraj, na vrh pospite žitarice.

Sastojci

Za pečene jabuke

  • 4 jabuke Golden
  • 4 štapića cimeta
  • 75 g vina Porto
  • 75 g šećera

Za žitarice

  • 30 g ružmarinovog meda
  • 50 g tamnog smeđeg šećera
  • 15 ml vode
  • 50 g zobenih pahuljica
  • 60 g oljuštenih badema
  • 30 g badema u prahu
  • 3 g mješavine 4 vrste začina
  • 25 g suhih marelica
  • 25 g grubo nasjeckanih oraha

Za sirup od vina Porto

  • 150 g vina Porto
  • 40 g šećera
  • šećer u prahu (količina po želji)

Povezani recepti