Opis
Postupak
- Najprije treba izrezati pileća leđa. Stavite piletinu prsima prema dolje na dasku za rezanje. Škarama ili oštrim nožem izrežite kost leđa i potpuno je uklonite. Okrenite piletinu i pritisnite prsni koš da se potpuno spljošti.
- Sve sastojke za marinadu promiješajte i stavite zajedno s piletinom u veliku vrećicu za zamrzavanje. Čvrsto je zatvorite i ostavite da se marinira u hladnjaku oko 24 sata.
- Nakon toga, zagrijte pećnicu na 200°C.
- Izvadite piletinu iz vrećice i sačuvajte marinadu za umak. Složite piletinu prsima prema gore u veliki lim za pečenje pa je prelijte žlicom meda.
- Stavite u pećnicu na 20 minuta. Stavite izmjerenu količinu kukuruznog brašna u posudu, dodajte marinadu i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Prelijte piletinu marinadom i vratite u pećnicu na još 15 minuta.
- Izvadite lim za pečenje iz pećnice pa izrežite svaki komad na pola, uzduž prsne kosti. Iscijedite tekućinu iz lima za pečenje za umak, začinite ga solju i paprom prema želji. Poslužite pola pilećih prsa po osobi. Prelijte prsa žlicom umaka i ukrasite listićima kadulje.
Sastojci
Sastojci
- 3 x 450g piletine
- 1 žlicabistrog meda
- 1 žlicakukuruznog brašna
- Sol i svježe mljeveni crni papar
Za marinadu
- 600ml soka od naranče
- 3 veća češnja češnjaka, zdrobljena
- 2 žlicemaslinova ulja
- 4 žlicesojinog umaka
- 1 žlicanasjeckane kadulje, plus listići za ukrašavanje
- 2 žličice listića timijana
- 1 žlicakrupno naribanog svježeg korijena đumbira