Opis

Postupak

  1. Najprije treba izrezati pileća leđa. Stavite piletinu prsima prema dolje na dasku za rezanje. Škarama ili oštrim nožem izrežite kost leđa i potpuno je uklonite. Okrenite piletinu i pritisnite prsni koš da se potpuno spljošti.
  2. Sve sastojke za marinadu promiješajte i stavite zajedno s piletinom u veliku vrećicu za zamrzavanje. Čvrsto je zatvorite i ostavite da se marinira u hladnjaku oko 24 sata.
  3. Nakon toga, zagrijte pećnicu na 200°C.
  4. Izvadite piletinu iz vrećice i sačuvajte marinadu za umak. Složite piletinu prsima prema gore u veliki lim za pečenje pa je prelijte žlicom meda.
  5. Stavite u pećnicu na 20 minuta. Stavite izmjerenu količinu kukuruznog brašna u posudu, dodajte marinadu i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Prelijte piletinu marinadom i vratite u pećnicu na još 15 minuta.
  6. Izvadite lim za pečenje iz pećnice pa izrežite svaki komad na pola, uzduž prsne kosti. Iscijedite tekućinu iz lima za pečenje za umak, začinite ga solju i paprom prema želji. Poslužite pola pilećih prsa po osobi. Prelijte prsa žlicom umaka i ukrasite listićima kadulje.

Sastojci

Sastojci

  • 3 x 450g piletine
  • 1 žlicabistrog meda
  • 1 žlicakukuruznog brašna
  • Sol i svježe mljeveni crni papar

 

Za marinadu

  • 600ml soka od naranče
  • 3 veća češnja češnjaka, zdrobljena
  • 2 žlicemaslinova ulja
  • 4 žlicesojinog umaka
  • 1 žlicanasjeckane kadulje, plus listići za ukrašavanje
  • 2 žličice listića timijana
  • 1 žlicakrupno naribanog svježeg korijena đumbira

Povezani recepti