Pečena pileća prsa, pak choi i kokos
Piletinu možete po želji marinirati dan ranije. Pile izvadite sat prije pečenja na sobnu temperaturu. Pak choi izrežite po dužini na polovice. Zagrijte tavu i na ulju pecite piletinu na strani kože dok ne bude hrskava. Okrenite i pecite trenutak. Piletinu izvadite na lim od pećnice i pecite tako da strana s kožom bude okrenuta prema gore oko 7-10 minuta na 180 stupnjeva dok ne bude gotova. Temeljac dodajte u istu tavu da se sačuvaju arome. Zagrijte do vrenja i dodajte kokosovo mlijeko. Pustite umak da kuha dok ne ostane pola tekućine. Umak stavite sa strane, dodajte limunsku travu, crveni čili, listove kaffir limete i sok od limete. Posolite i popaprite. Istovremeno zagrijte drugu tavu i pecite prepolovljeni pak choi na malo ulja. Procijedite umak. Poslužite odmah uz pileća prsa i pak choi.

Sastojci

  • 800 g filea pilećih prsa bez kosti s kožom 10 kom pak choija (kineski kupus) Ulje za pečenjePileća marinada 5 češanja češnjaka Korica od 2 limete 1 crveni čili 5 grančica timijana 10 listova bosiljka 30 g đumbira 1 limunska trava sol i crni paparUmak5 dl pilećeg temeljca 5 dl kokosovog mlijeka 1 limunska trava ½ crvenog čilija 2 lista kaffir limete sok od 1 limete sol i crni papar

Priprema