Pečena pileća prsa, pak choi i kokos

Pečena pileća prsa, pak choi i kokos

Opis

Piletinu možete po želji marinirati dan ranije. Pile izvadite sat prije pečenja na sobnu temperaturu. Pak choi izrežite po dužini na polovice. Zagrijte tavu i na ulju pecite piletinu na strani kože dok ne bude hrskava. Okrenite i pecite trenutak. Piletinu izvadite na lim od pećnice i pecite tako da strana s kožom bude okrenuta prema gore oko 7-10 minuta na 180 stupnjeva dok ne bude gotova. Temeljac dodajte u istu tavu da se sačuvaju arome. Zagrijte do vrenja i dodajte kokosovo mlijeko. Pustite umak da kuha dok ne ostane pola tekućine. Umak stavite sa strane, dodajte limunsku travu, crveni čili, listove kaffir limete i sok od limete. Posolite i popaprite. Istovremeno zagrijte drugu tavu i pecite prepolovljeni pak choi na malo ulja. Procijedite umak. Poslužite odmah uz pileća prsa i pak choi.

Sastojci

  • 800 g filea pilećih prsa bez kosti s kožom
  • 10 kom pak choija (kineski kupus)
  • Ulje za pečenje

Pileća marinada

  • 5 češanja češnjaka
  • Korica od 2 limete
  • 1 crveni čili
  • 5 grančica timijana
  • 10 listova bosiljka
  • 30 g đumbira
  • 1 limunska trava
  • sol i crni papar

Umak

  • 5 dl pilećeg temeljca
  • 5 dl kokosovog mlijeka
  • 1 limunska trava
  • ½ crvenog čilija
  • 2 lista kaffir limete
  • sok od 1 limete
  • sol i crni papar