Pečena palamida s achara salatom
Recept iz: Peter Kuruvita
Stavite ribu s kožom prema gore na protvan i stavite lagano namazanu rešetku na ribu. Koristeći plamenik pržite kožu 10 sekundi ili dok koža ne potamni. Uklonite rešetku i stavite ribu u hladnjak, dok je ne trebate.
Za acharu, stavite ocat od čilija i šećer u tavu i lagano miješajte na laganoj vatri, dok se šećer ne rastopi, nakon toga zakuhajte i maknite s vatre. Ohladite je i nakon toga dodajte blanširane i zgnječene češnje češnjaka. Dodajte preostale sastojke, promiješajte i ostavite da odstoji najmanje 10 minuta. Ocijedite i stavite u hladnjak do serviranja.
Pomiješajte morsko grožđe, rajčice i luk u zdjeli i stavite sa strane.
Vinaigrette napravite tako da stavite sve sastojke u zdjelu, začinite i dobro promiješajte.
Za serviranje, tanko narežite ribu i stavite na tanjure. Posipajte sa salatom od morskog grožđa i servirajte acharu odvojeno sa sojinim umakom.
Opaska: Calamansi su agrumi koji sliče limunima i može ih se naći posvuda po Filipinima. Možete ih zamijeniti i s limunima.
Caulerpa lentillifera alge su vrsta morske trave koja ima oblik grozda
Sastojci
- 200g komada palamide u obliku sashimi, s kožom i narezan na 4 jednaka komada
- 100g Caulerpa lentillifera alge, obrane (vidi opaska)
- 1 mala rajčica, narezana na kocke
- 2 mala crvena luka, sitno nasjeckana diced
- Soja umak, za serviranje
- Achara
- 500ml (2 šalice) octa od trske čilija
- 500g šećera
- 1 češanj češnjaka, blanširan i zdrobljen
- 1 mali bijela rotkva daikon, oguljena i narezana na julienne
- 1 mrkva, oguljena i narezana na julienne
- 1 mala zelena indijanska banana pawpaw, oguljena i narezana na julienne
- 4 duga crvena čilija, bez sjemenki i narezana na julienne
- 50g đumbira, oguljen i narezan na julienne
- Vinaigrette
- 10 calamansi limuna, sok (vidi opaska)
- 80ml (⅓ šalice) rižinog vina
- 60ml (¼ žlice) maslinovog ulja
- 2 žlice šećera
- Sol i papar, prema potrebi
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom