Stavite ribu s kožom prema gore na protvan i stavite lagano namazanu rešetku na ribu. Koristeći plamenik pržite kožu 10 sekundi ili dok koža ne potamni. Uklonite rešetku i stavite ribu u hladnjak, dok je ne trebate. 

Za acharu, stavite ocat od čilija i šećer u tavu i lagano miješajte na laganoj vatri, dok se šećer ne rastopi, nakon toga zakuhajte i maknite s vatre. Ohladite je i nakon toga dodajte blanširane i zgnječene češnje češnjaka. Dodajte preostale sastojke, promiješajte i ostavite da odstoji najmanje 10 minuta. Ocijedite i stavite u hladnjak do serviranja.

Pomiješajte morsko grožđe, rajčice i luk u zdjeli i stavite sa strane.  

Vinaigrette napravite tako da stavite sve sastojke u zdjelu, začinite i dobro promiješajte.

Za serviranje, tanko narežite ribu i stavite na tanjure. Posipajte sa salatom od morskog grožđa i servirajte acharu odvojeno sa sojinim umakom.

 

Opaska: Calamansi su agrumi koji sliče limunima i može ih se naći posvuda po Filipinima. Možete ih zamijeniti i s limunima.

Caulerpa lentillifera alge su vrsta morske trave koja ima oblik grozda

Sastojci

  • 200g komada palamide u obliku sashimi, s kožom i narezan na 4 jednaka komada
  • 100g Caulerpa lentillifera alge, obrane (vidi opaska)
  • 1 mala rajčica, narezana na kocke
  • 2 mala crvena luka, sitno nasjeckana diced
  • Soja umak, za serviranje
  • Achara
  • 500ml (2 šalice) octa od trske čilija
  • 500g šećera
  • 1 češanj češnjaka, blanširan i zdrobljen
  • 1 mali bijela rotkva daikon, oguljena i narezana na julienne
  • 1 mrkva, oguljena i narezana na julienne
  • 1 mala zelena indijanska banana pawpaw, oguljena i narezana na julienne
  • 4 duga crvena čilija, bez sjemenki i narezana na julienne
  • 50g đumbira, oguljen i narezan na julienne
  • Vinaigrette
  • 10 calamansi limuna, sok (vidi opaska)
  • 80ml (⅓ šalice) rižinog vina
  • 60ml (¼ žlice) maslinovog ulja
  • 2 žlice šećera
  • Sol i papar, prema potrebi

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve