Priprema :

Pečena pačja prsa:

Karamelizirajte šećer. Iscijedite naranču i sok dodajte karameliziranom šećeru. Dodajte i mesni umak te reducirajte trećinu tekućine. Zgusnite umak komadićima hladnog maslaca.

Zapecite stranu pačjih prsa na kojoj je koža (masni sloj). Nemojte zarezati meso, samo kožu. Ugrijte tavu i 10 minuta pecite prsa s masnim slojem okrenutim prema dolje. Prsa začinite solju i svježe mljevenim paprom. Stranu prsa bez kože pecite 2-3 minute.

Prsa razrežite na komade nakon što su odstajala pet minuta.

Salata:

Blanširajte grah mahunar šest minuta. Uberite listove kadulje i sitno ih nasjeckajte. Ogulite i narežite češnjak.

Ugrijte maslinovo ulje u tavi i prepržite nasjeckani češnjak i kadulju. Dodajte blanširani grah mahunar, pržite tri minute i posolite.

Sastojci

  • Pečena pačja prsa50 g šećera 1 naranča 200 ml mesnog umaka 100 g mliječnog maslaca (veoma hladnog) 4 komada pačjih prsa sol svježe mljeveni paparSalata500 g graha mahunara 0.5 svežnja kadulje 1 režanj češnjaka sol svježe mljeveni papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve