Opis
Priprema :
Pečena pačja prsa:
Karamelizirajte šećer. Iscijedite naranču i sok dodajte karameliziranom šećeru. Dodajte i mesni umak te reducirajte trećinu tekućine. Zgusnite umak komadićima hladnog maslaca.
Zapecite stranu pačjih prsa na kojoj je koža (masni sloj). Nemojte zarezati meso, samo kožu. Ugrijte tavu i 10 minuta pecite prsa s masnim slojem okrenutim prema dolje. Prsa začinite solju i svježe mljevenim paprom. Stranu prsa bez kože pecite 2-3 minute.
Prsa razrežite na komade nakon što su odstajala pet minuta.
Salata:
Blanširajte grah mahunar šest minuta. Uberite listove kadulje i sitno ih nasjeckajte. Ogulite i narežite češnjak.
Ugrijte maslinovo ulje u tavi i prepržite nasjeckani češnjak i kadulju. Dodajte blanširani grah mahunar, pržite tri minute i posolite.
Sastojci
Pečena pačja prsa
- 50 g šećera
- 1 naranča
- 200 ml mesnog umaka
- 100 g mliječnog maslaca (veoma hladnog)
- 4 komada pačjih prsa
- sol
- svježe mljeveni papar
Salata
- 500 g graha mahunara
- 0.5 svežnja kadulje
- 1 režanj češnjaka
- sol
- svježe mljeveni papar