Pečena pačja prsa i salata od graha mahunara sa svježom kaduljom
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema :
Pečena pačja prsa:
Karamelizirajte šećer. Iscijedite naranču i sok dodajte karameliziranom šećeru. Dodajte i mesni umak te reducirajte trećinu tekućine. Zgusnite umak komadićima hladnog maslaca.
Zapecite stranu pačjih prsa na kojoj je koža (masni sloj). Nemojte zarezati meso, samo kožu. Ugrijte tavu i 10 minuta pecite prsa s masnim slojem okrenutim prema dolje. Prsa začinite solju i svježe mljevenim paprom. Stranu prsa bez kože pecite 2-3 minute.
Prsa razrežite na komade nakon što su odstajala pet minuta.
Salata:
Blanširajte grah mahunar šest minuta. Uberite listove kadulje i sitno ih nasjeckajte. Ogulite i narežite češnjak.
Ugrijte maslinovo ulje u tavi i prepržite nasjeckani češnjak i kadulju. Dodajte blanširani grah mahunar, pržite tri minute i posolite.
Sastojci
- Pečena pačja prsa50 g šećera 1 naranča 200 ml mesnog umaka 100 g mliječnog maslaca (veoma hladnog) 4 komada pačjih prsa sol svježe mljeveni paparSalata500 g graha mahunara 0.5 svežnja kadulje 1 režanj češnjaka sol svježe mljeveni papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom