1. Sol zagrijte u 200ml vode dok se ne rastopi, zatim umiješajte u hladnu vodu.
  2. Grdobinu potopite u slanu vodu i ostavite u toj kupki 18 minuta. Izvadite i osušite, zatim stavite u hladnjak dok niste spremni za pečenje.
  3. Na srednje jaku vatru stavite teflonsku tavu, dodajte par kapi običnog ulja.
  4. Nježno premažite ribu smjesom vode i meda, zatim stavite u tavu i neka poprimi smeđu boju sa svih strana, za to neće trebati dugo.
  5. Dodajte maslac i začinite ribu sa soli, zatim pecite još dvije minute sa svake strane. Pomičite ribu bez prestanka i kontrolirajte temperaturu kako vam maslac ne bi zagorio.
  6. Ribi će biti potrebno otprilike pet minuta za pečenje, zatim izvadite iz tave i ostavite da se odmara na dasci barem 5 minuta prije rezanja.

Sastojci

  • 100g morske soli
  • 1 litra hladne vode
  • 300g grdobine, očišćene
  • 20ml meda rastopljenog u 20ml tople vode
  • Suncokretovo ulje
  • 20g maslaca
  • Limun 

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve