Pečena grdobina s medom
Recept iz: Mark Moriarty
- Sol zagrijte u 200ml vode dok se ne rastopi, zatim umiješajte u hladnu vodu.
- Grdobinu potopite u slanu vodu i ostavite u toj kupki 18 minuta. Izvadite i osušite, zatim stavite u hladnjak dok niste spremni za pečenje.
- Na srednje jaku vatru stavite teflonsku tavu, dodajte par kapi običnog ulja.
- Nježno premažite ribu smjesom vode i meda, zatim stavite u tavu i neka poprimi smeđu boju sa svih strana, za to neće trebati dugo.
- Dodajte maslac i začinite ribu sa soli, zatim pecite još dvije minute sa svake strane. Pomičite ribu bez prestanka i kontrolirajte temperaturu kako vam maslac ne bi zagorio.
- Ribi će biti potrebno otprilike pet minuta za pečenje, zatim izvadite iz tave i ostavite da se odmara na dasci barem 5 minuta prije rezanja.
Sastojci
- 100g morske soli
- 1 litra hladne vode
- 300g grdobine, očišćene
- 20ml meda rastopljenog u 20ml tople vode
- Suncokretovo ulje
- 20g maslaca
- Limun
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom