Opis
- Sol zagrijte u 200ml vode dok se ne rastopi, zatim umiješajte u hladnu vodu.
- Grdobinu potopite u slanu vodu i ostavite u toj kupki 18 minuta. Izvadite i osušite, zatim stavite u hladnjak dok niste spremni za pečenje.
- Na srednje jaku vatru stavite teflonsku tavu, dodajte par kapi običnog ulja.
- Nježno premažite ribu smjesom vode i meda, zatim stavite u tavu i neka poprimi smeđu boju sa svih strana, za to neće trebati dugo.
- Dodajte maslac i začinite ribu sa soli, zatim pecite još dvije minute sa svake strane. Pomičite ribu bez prestanka i kontrolirajte temperaturu kako vam maslac ne bi zagorio.
- Ribi će biti potrebno otprilike pet minuta za pečenje, zatim izvadite iz tave i ostavite da se odmara na dasci barem 5 minuta prije rezanja.
Sastojci
- 100g morske soli
- 1 litra hladne vode
- 300g grdobine, očišćene
- 20ml meda rastopljenog u 20ml tople vode
- Suncokretovo ulje
- 20g maslaca
- Limun