Pečena govedina sa začinskim biljem
Priprema: 
U zdjelici pomiješajte ocat, ulje, češnjak, timijan, origano, trakice limuna, papar u zrnu i sol i utrljajte u meso. 
Stavite na rešetku posude za pečenje, u posudu dodajte 1 i pol šalicu (375 ml) vode. Pecite u pećnici 30 minuta na 260 °C. Smanjite temperaturu na 140 °C. Pecite dok termometar koji ste ugurali u sredinu ne pokaže 65 °C za srednje pečeno meso, oko sat i petnaest minuta.
Prebacite pečenje na dasku za rezanje, prekrijte folijom i pustite da odstoji 10 minuta prije negoli ga narežete na tanke kriške. U međuvremenu, pokupite masnoću iz tave. Pospite brašnom, kuhajte na srednjoj temperaturi uz miješanje 1 minutu. Umiješajte temeljac i pastu od rajčice i pustite da proključa. Smanjite vatru i pustite da lagano ključa dok se ne zgusne, oko 3 minute. 
Maknite polovicu narezane govedine i ½ šalice (125 ml) umaka i pustite da se hladi 30 minuta. Zamotajte i stavite odvojeno u hladnjak da se hladi do 24 sata. 

Sastojci

  • Pečena govedina sa začinskim biljem 1 velika žlica balzamičnog octa 1 velika žlica biljnog ulja 2 češnja češnjaka sjeckana 1/2 čajne žličice sušenog timijana 1/2 čajne žličice sušenog origana 1/2 čajne žličice naribanih trakica limuna 1/2 čajne žličice drobljenog papra u zrnu 1/2 čajne žličice 14 kg ramsteka za pečenje 14 kg središnjeg dijela stražnjeg buta 1/4 šalice brašna 2 1/2 šalice goveđeg temeljca 2 velike žlice paste od rajčice

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve