Pečena cikla s telećim odrescima

Način pripreme:

2. U komad aluminijske folije stavite listove cikle, a na njih glavice cikle sa stabljikama. Na njih posložite stabljike ružmarina, a gore ponovno prekrijte listovima. Zamotajte foliju kao bombon. Probodite foliju nožem s obje strane kako bi dim mogao izlaziti kroz rupe. Napravite udubinu u ugljenu i stavite „bombon“. Ciklu možete ispeći i u pećnici, ispod roštilja. Pecite 30-40 minuta.

2. U posudu stavite pečenu ciklu narezanu na krupne komade, začinite soli, paprom i maslinovim uljem. Sitno narežite zelene začine i dodajte. Dobro promiješajte.

3. Teleće medaljone (4 x 100 g) pospite soli i paprom. Premažite ih s malo maslinova ulja da se ne lijepe. U roštilju na ugljen stavite stabljike ružmarina za aromu, a na roštilj stavite medaljone. Ispecite ih s obje strane oko 2-3 minute.

4. Pripremite umak od svježeg sira, začinite soli, naribanom limunovom korom i maslinovim uljem. Promiješajte.

5. Poslužite salatu od pečene cikle i teleće medaljone prelivene umakom.

Sastojci

  • Za odreske1 vezica ružmarina sol i papar 4 teleća medaljonaZa ciklu8 manjih glavica cikle 1 manja vezica ružmarina listovi cikle sol i papar 0.5 vezice estragona 0.5 vezice peršina 1 žlica crvenog vinskog octaZa umak svježi sir naribana limunova kora sol i papar 1 limun sok

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve