Pečena ‘bijela scamorza’ sa slaninom i rajčicama
Recept iz: Luca Ciano

Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- 4 Vannella Cheese Scamorza
- 60 g Puopolo Smallgood slanine, tanko rezane
- 1 košarica cherry rajčica
- 10 listova svježeg bosiljka, sjeckanih
- 4 kriške sourdough kruha, s roštilja
- ½ staklenke ‘Chef Luca Ciano’ rajčice + čili + džem od bosiljka
- Sol & papar
- 30 ml ekstra djevičanskog ulja ili ekstra djevičanskog ulja sa čilijem
Priprema
- 1. Odrežite vrlo tanku krišku na dnu scamorze kako bi bila stabilna i stajala ravno. Zatim odrežite oko 3-4 cm od vrha scamorze i izdubite ⅔ scamorze. Ostatak scamorzu grubo nasjeckajte.
- 2. Nadjenite scamorzu slaninom, svježim cherry rajčicama, bosiljkom i nasjeckanom mozzarellom. Začinite solju i paprom, a nadjev pokapajte maslinovim uljem.
- 3. Punjenu scamorzu stavite na pleh i pecite u pećnici na 220°C 6-8 minuta, odnosno dok ne počne omekšavati, a ne topiti se.
- 4. Istodobno, nakapajte kruh s malo ulja i soli te ga pecite na prethodno zagrijanoj grill tavi dok ne porumeni s obje strane.
- 5. Poslužite 'punjenu scamorzu' povrh pečenog kruha sa žličicom džema od svježe rajčice + čilija + bosiljka i maslinovog ulja. Ukrasite bosiljkom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Banana i limoncello gelato, prženi orasi, limoncello krema
Recepti Luca Ciano
Panna cotta od kave s bijelom čokoladom
Recepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Luca Ciano
Tekući ravioli od parmezana reggiano i crnog tartufa
Recepti Luca Ciano
Svježe talijatele sa cvjetićima tikvice i blagim provolone umakom
Recepti Luca Ciano
Bivolja bocconcini lizalica punjena s inčunima, medom i bottargom
Recepti Luca Ciano
Parmezanski mus s poširanim kruškama začinjenim lambruscom
Recepti Luca Ciano
Rižoto ‘ala puttanesca’ s burrata sirom
Recepti Luca Ciano
Focaccia od krumpira
Recepti Luca Ciano
Ljubičasti njoki s rajčicom i fondutom od parmezana