Pečena ‘bijela scamorza’ sa slaninom i rajčicama

Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva. 

 

Sastojci

  • 4 Vannella Cheese Scamorza
  • 60 g Puopolo Smallgood slanine, tanko rezane
  • 1 košarica cherry rajčica
  • 10 listova svježeg bosiljka, sjeckanih
  • 4 kriške sourdough kruha, s roštilja
  • ½ staklenke ‘Chef Luca Ciano’ rajčice + čili + džem od bosiljka
  • Sol & papar
  • 30 ml ekstra djevičanskog ulja ili ekstra djevičanskog ulja sa čilijem

Priprema

  • 1. Odrežite vrlo tanku krišku na dnu scamorze kako bi bila stabilna i stajala ravno. Zatim odrežite oko 3-4 cm od vrha scamorze i izdubite ⅔ scamorze. Ostatak scamorzu grubo nasjeckajte.
  • 2. Nadjenite scamorzu slaninom, svježim cherry rajčicama, bosiljkom i nasjeckanom mozzarellom. Začinite solju i paprom, a nadjev pokapajte maslinovim uljem.
  • 3. Punjenu scamorzu stavite na pleh i pecite u pećnici na 220°C 6-8 minuta, odnosno dok ne počne omekšavati, a ne topiti se.
  • 4. Istodobno, nakapajte kruh s malo ulja i soli te ga pecite na prethodno zagrijanoj grill tavi dok ne porumeni s obje strane.
  • 5. Poslužite 'punjenu scamorzu' povrh pečenog kruha sa žličicom džema od svježe rajčice + čilija + bosiljka i maslinovog ulja. Ukrasite bosiljkom.

Povezani recepti

Vidi sve