Pečena bijela riba s kruhom, cherry rajčicama, maslinama i kaparima
Recept iz: Silvia Colloca
Zagrijte pećnicu na 180 C standardnu ili na 160 na vrući zrak. Namažite uljem lim za pećnicu, a zatim dodajte cherry rajčice i njihove sokove, masline, kapare, vino, 1/2 ulja, inčune, masline i kapare. Dodajte lišće timijana, komad kruha i začinite solju. Nakapajte malo tekućine na kruh. Dok se peče, upit će sve te predivne arome. pecite 25 minuta, a zatim odozgo stavite ribu okrenutu kožom prema dolje, nakapajte preostalim uljem i natopite sokovima od kuhanja. Začinite solju i nastavite peći 15-18 minuta ili dok riba nije sasvim kuhana. Vrijeme kuhanja ovisit će o veličini fileta pa pripazite na to. Izvadite lim iz pećnice, rasipajte nešto više listova timijana, nakapajte s malo ekstradjevičanskog maslinovog ulja i poslužite.
Sastojci
- 4 fileta bijele ribe (poput bakalara ili manjića) podjednake veličine (svaki od po 150-180 gr)
- 3 kriške ustajalog dizanog tijesta narezanog na komade
- 96 g cherry rajčica
- 3-4 fileta inčuna
- listići timijana
- 125 ml suhog bijelog vina
- 100 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 65 g crnih maslina, otkoštenih
- nekoliko žlica kapara
- sol kao začin
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s plodovima mora kuhana u vrećici
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Silvia Colloca
Teleći odresci s kaduljom
Recepti Silvia Colloca
Princes krafne
Recepti Silvia Colloca
Domaće piškote
Recepti Silvia Colloca
Focaccia sa smokvama i pecorinom bez glutena