Ljubiteljica hrane, Silvia Colloca, je žena sa mnogo strasti: profesionalna glumica, trenirana operna pjevačica, bloggerica i autorica kulinarske knjige. Nakon što je djetinjstvo provela u kuhinji zajedno sa svojom majkom i bakom, Silvia je upila veliki dio talijanske kulinarske baštine te je njegovala ljubav prema talijanskoj kuhinji. Život ju je odveo u Australiju, gdje je godinama bila uspješna kazališna i TV  glumica, te postala majka Raphaela i Miroa. Rođenje njezine dvojice sinova motiviralo je Silviju da prouči dublje svoje talijansko naslijeđe kako bi bila sigurna da će prenijeti svojoj djeci pravi osjećaj talijanske ostavštine. Silvija posjećuje tri regije Italije koje su joj bliske srcu - Abruzzo, Le Marche i Molise, kako bi ponovo otkrila autentičnu „cucina povera“, spravljanje zdravih i srcu toplih obroka pristupačnih svima. U svakoj epizodi Silvija susreće lokalne stanovnike, kuha u njihovim kuhinjama i omogućuje gledateljima da zavire u pravu talijansku tajnu slatkog života. Silvia susreće kuhare , koji s njom dijele svoje gastronomske užitke, i vodi nas svojoj obitelji kojoj potom spravlja hranu svakodnevne Italije. Sa pozadinskim slikama rimskih ruševina, sela smještenih na proplancima planina do drevne tradicije ribara, „Silvia Colloca i talijanska kuhinja, nije samo kulinarska emisija   to je gozba za oči svih putnika u fotelji.

Sastojci

  • 4 fileta bijele ribe (poput bakalara ili manjića) podjednake veličine (svaki od po 150-180 gr)
  • 3 kriške ustajalog dizanog tijesta narezanog na komade
  • 96 g cherry rajčica 
  • 3-4 fileta inčuna
  • listići timijana
  • 125 ml suhog bijelog vina
  • 100 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • 65 g crnih maslina, otkoštenih
  • nekoliko žlica kapara
  • sol kao začin

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 180 C standardnu ili na 160 na vrući zrak.
  • 2. Namažite uljem lim za pećnicu, a zatim dodajte cherry rajčice i njihove sokove, masline, kapare, vino, 1/2 ulja, inčune, masline i kapare.
  • 3. Dodajte lišće timijana, komad kruha i začinite solju.
  • 4. Nakapajte malo tekućine na kruh.
  • 5. Dok se peče, upit će sve te predivne arome. pecite 25 minuta, a zatim odozgo stavite ribu okrenutu kožom prema dolje, nakapajte preostalim uljem i natopite sokovima od kuhanja.
  • 6. Začinite solju i nastavite peći 15-18 minuta ili dok riba nije sasvim kuhana.
  • 7. Vrijeme kuhanja ovisit će o veličini fileta pa pripazite na to. Izvadite lim iz pećnice, rasipajte nešto više listova timijana, nakapajte s malo ekstradjevičanskog maslinovog ulja i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve