Pavlova torta od šumskog voća, vrhnja i balzamičnog octa (bez glutena)

Pavlova torta od šumskog voća, vrhnja i balzamičnog octa (bez glutena)
Povezane emisije:Pecimo s Franciscom MoreiromUključite se: Ponedjeljak 26 Listopad u 09:05 | Ponedjeljak 26 Listopad u 09:35

Opis

Priprema:

U posudi istucite 3 bjelanjka i 150 g šećera. Kuhajte na pari dok se ne otopi i ne postigne temperaturu od 60°.

Ulijte smjesu u posudu za mikser. Dodajte 15 g kukuruznog škroba i 5 g octa od bijelog vina. Ponovno promiješajte.

Stavite meringu u nauljeni kalup, oblikujte je i maknite kalup. Obložite posudu za pečenje papirom za pečenje i stavite u pećnicu na 120°. Pecite 60-75 minuta.

Za redukciju, u posudi zagrijte 75 g balzamičnog octa i 30 g ružmarinova meda. Pustite da se reducira.

Istucite 150 g vrhnja, 30 g šećera u prahu i naribanu koricu limuna.

Na ohlađenu meringu stavite 200 g šumskog voća, redukciju balzamičnog octa, šećer u prahu i listove metvice.

Sastojci

Meringa za Pavlovu tortu:

  • 3 bjelanjka
  • 150 g šećera
  • 15 g kukuruznog škroba
  • 5 g octa od bijelog vina

 

Za redukciju od balzamičnog octa

  • 75 g balzamičnog octa
  • 30 g ružmarinova meda

 

Nadjev za Pavlovu tortu

  • 150 g vrhnja, 35% masnoće
  • 30 g šećera u prahu
  • korica limuna
  • listovi metvice (količina po želji)
  • 200 g šumskog voća (za ukras)

Povezani recepti