Način pripreme:

1. Za beze istucite bjelanca mikserom dok ne dobijete pjenu. Postupno dodajte kristalni šećer. Kada se dobro istuče, uspite šećer u prahu te istucite i njega.

 

2. Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva (na vrući zrak). Rasporedite istučene bjelanjke u tanak sloj po silikonskoj podlozi i označite obručem od kalupa za torte. Prstom prođite vanjskim rubom obruča da ocrtate krug. Stavite beze u pećnicu da se suši oko 20 minuta.

 

3. Za ganache zagrijte 75 g vrhnja s glukoznim sirupom i sjemenkama iz mahune vanilije. Prelijte bijelu čokoladu toplim vrhnjem da se rastopi. Pasirajte. Dodajte preostalu količinu hladnog vrhnja, ponovno pasirajte pa stavite u hladnjak. Istucite ganache mikserom, a kako biste mu kontrolirali teksturu, na kraju ga istucite žicom za miješanje.  

 

4. Za tornjić zagrijte maline i šećer u prahu u loncu. Procijedite sok kroz cjediljku i zatim promiješajte.

 

5. Po beze osnovi stavite maline, pomoću vrećice razdijelite kremu, ponovno stavite beze osnovu  pa zatim maline i kremu. Završite bezeom i ukrasite tornjićima od malina. 

Sastojci

  • Za beze80 g bjelanjaca 80 g šećera 80 g šećera u prahuZa prozračan ganache s vanilijom275 g tekućeg vrhnja životinjskog podrijetla 15 g glukoznog sirupa 110 g bijele čokolade 1/2 vanilijeTornjići od malina250 g smrznutih malina 25 g šećera u prahu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve