Pavlova torta od Pavela Pavlova
Recept iz: Pavel Pavlov
Sastojci
- Za beze
- 80 g bjelanjaca
- 80 g šećera
- 80 g šećera u prahu
- Za prozračan ganache s vanilijom
- 275 g tekućeg vrhnja životinjskog podrijetla
- 15 g glukoznog sirupa
- 110 g bijele čokolade
- 1/2 vanilijeTornjići od malina
- 250 g smrznutih malina
- 25 g šećera u prahu
Priprema
- 1. Za beze istucite bjelanca mikserom dok ne dobijete pjenu. Postupno dodajte kristalni šećer. Kada se dobro istuče, uspite šećer u prahu te istucite i njega.
- 2. Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva (na vrući zrak). Rasporedite istučene bjelanjke u tanak sloj po silikonskoj podlozi i označite obručem od kalupa za torte. Prstom prođite vanjskim rubom obruča da ocrtate krug. Stavite beze u pećnicu da se suši oko 20 minuta.
- 3. Za ganache zagrijte 75 g vrhnja s glukoznim sirupom i sjemenkama iz mahune vanilije. Prelijte bijelu čokoladu toplim vrhnjem da se rastopi. Pasirajte. Dodajte preostalu količinu hladnog vrhnja, ponovno pasirajte pa stavite u hladnjak. Istucite ganache mikserom, a kako biste mu kontrolirali teksturu, na kraju ga istucite žicom za miješanje.
- 4. Za tornjić zagrijte maline i šećer u prahu u loncu. Procijedite sok kroz cjediljku i zatim promiješajte.
- 5. Po beze osnovi stavite maline, pomoću vrećice razdijelite kremu, ponovno stavite beze osnovu pa zatim maline i kremu. Završite bezeom i ukrasite tornjićima od malina.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća