Pavlova torta od Pavela Pavlova
Recept iz: Pavel Pavlov
Sastojci
- Za beze
- 80 g bjelanjaca
- 80 g šećera
- 80 g šećera u prahu
- Za prozračan ganache s vanilijom
- 275 g tekućeg vrhnja životinjskog podrijetla
- 15 g glukoznog sirupa
- 110 g bijele čokolade
- 1/2 vanilijeTornjići od malina
- 250 g smrznutih malina
- 25 g šećera u prahu
Priprema
- 1. Za beze istucite bjelanca mikserom dok ne dobijete pjenu. Postupno dodajte kristalni šećer. Kada se dobro istuče, uspite šećer u prahu te istucite i njega.
- 2. Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva (na vrući zrak). Rasporedite istučene bjelanjke u tanak sloj po silikonskoj podlozi i označite obručem od kalupa za torte. Prstom prođite vanjskim rubom obruča da ocrtate krug. Stavite beze u pećnicu da se suši oko 20 minuta.
- 3. Za ganache zagrijte 75 g vrhnja s glukoznim sirupom i sjemenkama iz mahune vanilije. Prelijte bijelu čokoladu toplim vrhnjem da se rastopi. Pasirajte. Dodajte preostalu količinu hladnog vrhnja, ponovno pasirajte pa stavite u hladnjak. Istucite ganache mikserom, a kako biste mu kontrolirali teksturu, na kraju ga istucite žicom za miješanje.
- 4. Za tornjić zagrijte maline i šećer u prahu u loncu. Procijedite sok kroz cjediljku i zatim promiješajte.
- 5. Po beze osnovi stavite maline, pomoću vrećice razdijelite kremu, ponovno stavite beze osnovu pa zatim maline i kremu. Završite bezeom i ukrasite tornjićima od malina.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci