Patka sa karameliziranim krumpirima melasom od nara
Recept iz: Simon Rimmer
Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj.
Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani.
2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.
Sastojci
- Sastojci
- 2 pačja prsa
- 50 ml slatkog višnjevca
- 1 češanj češnjaka – na listiće
- 2 žlice meda
- 75 ml melase od nara
- 150 ml pilećeg temeljca
- 60 g šljiva
- 50 g maslaca
- Karamelizirani krumpir
- 450 g mladog krumpira npr. krumpir charlotte (skuhan i prepolovljen po dužini)
- 125 g šećera
- 50 ml vode
- 75 g maslaca
- 15 g dimljene morske soli
- Za serviranje: Blanširani kelj
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 200C.
- 2. Stavite patku, s kožom prema dolje u hladnu i suhu tavu. Stavite tavu na umjerenu vatru, kuhajte 6 minuta uklanjajući masnoću u zdjelu.
- 3. Preokrenite prsa i kuhajte još dvije minute, a zatim stavite prsa u lim za pečenje te stavite u pećnicu da se peče 8 minuta.
- 4. U istu tavu dodajte višnjevac te ga deglazirajte i onda dodajte češnjak, med i melasu nara. Kuhajte 2-3 minute, a onda dodajte temeljac i šljive. Kuhajte još 3 minute.
- 5. Dodajte pačja prsa u tavu i dobro prelijte umakom. Za kraj dodajte maslac.
- 6. Karamelizirani krumpiri – zagrijte šećer u tavi dok se ne napravi karamel (ne tresite tavu dok ne postane zlaćan) zatim dodajte vodu i pazite da ne prska. Neka kipi oko minutu.
- 7. Dodajte krumpire i maslac, dobro promiješajte pa neka se krčkaju oko 10 minuta dok se dobro ne glaziraju ljepljivim karamelom. Poprskajte dimljenom morskom solju.
- 8. Narežite pačja prsa na polovice i poslužite s karameliziranim krumpirima i keljem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Patka pečena u fermentiranom tofuu (vit nuong chao)
Recepti Luke Nguyen
Dimljena patka sa zelenim čajem-Vit Hom Khoi
Recepti Luke Nguyen
Dimljena patka sa zelenim čajem (vit hom khoi)
Recepti Luke Nguyen
Patka pečena u fermentiranom tofuu (vit nuong chao)
Recepti Justine Schofield
Pačji ragu s paštom pappardelle
Recepti Mark Moriarty
Pačji batci s palačinkama
Recepti Lora i Stoyan
Pačji bataci s korjenastim povrćem i crvenim kupusom
Recepti Shane Delia
Patka dimljena na čaju, crni kupus s lješnjacima
Recepti Justine Schofield
Pačje noge Miso
Recepti Sara La Fountain
Patka s bobicama i korom od papra