Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. 

Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 

2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.

Sastojci

  • Sastojci
  • 2 pačja prsa
  • 50 ml slatkog višnjevca
  • 1 češanj češnjaka – na listiće
  • 2 žlice meda
  • 75 ml melase od nara
  • 150 ml pilećeg temeljca
  • 60 g šljiva
  • 50 g maslaca
  • Karamelizirani krumpir
  • 450 g mladog krumpira npr. krumpir charlotte (skuhan i prepolovljen po dužini)
  • 125 g šećera
  • 50 ml vode
  • 75 g maslaca
  • 15 g dimljene morske soli
  • Za serviranje: Blanširani kelj

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 200C.
  • 2. Stavite patku, s kožom prema dolje u hladnu i suhu tavu. Stavite tavu na umjerenu vatru, kuhajte 6 minuta uklanjajući masnoću u zdjelu.
  • 3. Preokrenite prsa i kuhajte još dvije minute, a zatim stavite prsa u lim za pečenje te stavite u pećnicu da se peče 8 minuta.
  • 4. U istu tavu dodajte višnjevac te ga deglazirajte i onda dodajte češnjak, med i melasu nara. Kuhajte 2-3 minute, a onda dodajte temeljac i šljive. Kuhajte još 3 minute.
  • 5. Dodajte pačja prsa u tavu i dobro prelijte umakom. Za kraj dodajte maslac.
  • 6. Karamelizirani krumpiri – zagrijte šećer u tavi dok se ne napravi karamel (ne tresite tavu dok ne postane zlaćan) zatim dodajte vodu i pazite da ne prska. Neka kipi oko minutu.
  • 7. Dodajte krumpire i maslac, dobro promiješajte pa neka se krčkaju oko 10 minuta dok se dobro ne glaziraju ljepljivim karamelom. Poprskajte dimljenom morskom solju.
  • 8. Narežite pačja prsa na polovice i poslužite s karameliziranim krumpirima i keljem.

Povezani recepti

Vidi sve