Patka sa karameliziranim krumpirima melasom od nara
Recept iz: Simon Rimmer
Zagrijte pećnicu na 200C.
Stavite patku, s kožom prema dolje u hladnu i suhu tavu. Stavite tavu na umjerenu vatru, kuhajte 6 minuta uklanjajući masnoću u zdjelu.
Preokrenite prsa i kuhajte još dvije minute, a zatim stavite prsa u lim za pečenje te stavite u pećnicu da se peče 8 minuta.
U istu tavu dodajte višnjevac te ga deglazirajte i onda dodajte češnjak, med i melasu nara. Kuhajte 2-3 minute, a onda dodajte temeljac i šljive. Kuhajte još 3 minute.
Dodajte pačja prsa u tavu i dobro prelijte umakom. Za kraj dodajte maslac.
Karamelizirani krumpiri – zagrijte šećer u tavi dok se ne napravi karamel (ne tresite tavu dok ne postane zlaćan) zatim dodajte vodu i pazite da ne prska. Neka kipi oko minutu.
Dodajte krumpire i maslac, dobro promiješajte pa neka se krčkaju oko 10 minuta dok se dobro ne glaziraju ljepljivim karamelom. Poprskajte dimljenom morskom solju.
Narežite pačja prsa na polovice i poslužite s karameliziranim krumpirima i keljem.
Sastojci
- Sastojci
- 2 pačja prsa
- 50 ml slatkog višnjevca
- 1 češanj češnjaka – na listiće
- 2 žlice meda
- 75 ml melase od nara
- 150 ml pilećeg temeljca
- 60 g šljiva
- 50 g maslaca
- Karamelizirani krumpir
- 450 g mladog krumpira npr. krumpir charlotte (skuhan i prepolovljen po dužini)
- 125 g šećera
- 50 ml vode
- 75 g maslaca
- 15 g dimljene morske soli
- Za serviranje: Blanširani kelj
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom