David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 700 g pileće jetrice (domaće)
  • 50 g maslinovog ulja
  • 1 poriluk
  • 50 g orahovca
  • 100 g maslaca
  • 1 jabuka Granny Smith
  • nekoliko grančica svježeg timijana
  • naribana korica pola naranče
  • sol i papar
  • kruh (koji ćemo prepeći za serviranje)
  • 3 glavice luka
  • 150 g šećera
  • korica naranče
  • sok pola naranče
  • 0.5 ml prošeka

Priprema

  • 1. Operemo i nasjeckamo poriluk.
  • 2. U široku tavu stavimo maslinovo ulje i na njemu pirjamo usitnjeni poriluk. Kada luk uvene dodamo kockice oguljene jabuke i pustimo da omekšaju i zapeku se. Tada dodajemo jetrica i naglo ih zapečemo sa svih strana. Podlijemo orahovcem i dodajemo timijan. Ostavimo da se krčka i na samom kraju začinjavamo solju i paprom i dodamo naribanu koricu naranče.
  • 3. Prebacimo jetrica u blender i prelijemo omekšanim maslacem te izblendamo.
  • 4. Paštetu izlijemo u kalup ili staklenku i ohladimo prije serviranja.
  • 5. Za našu paštetu napravit ćemo i džem od luka i naranče. Na maslinovom ulju popržimo nasjeckani luk i kad luk malo omekša dodajemo mu šećer, korice naranče i malo prošeka. Na samom kraju dodajemo mu i sok pola naranče. Dinstati dok se sav luk ne rastopi.
  • 6. Serviramo našu paštetu uz fetu kruha i džem od luka i naranče.

Povezani recepti

Vidi sve