Pastrva s lješnjacima i gratiniranim mahunama
Recept iz: David Skoko
Priprema
Pastrve očistimo i isfiletiramo te posušimo kuhinjskim papirom.
Lješnjake kratko tostiramo u suhoj tavi i sameljemo (ne do kraja). Dodamo malo krušnih mrvica, sol, malo muškatnog oraščića,režanj češnjaka i mljevenu dimljenu papriku.
Filete pastrve uvaljamo u smjesu lješnjaka i mrvica, na njih dodamo malo maslaca te položimo na pleh za pečenje prekriven masnim papirom. Pečemo u pećnici 10, 15min. na 180ºC.
Mahune isperemo i ocijedimo te odrežemo vrhove i razrežemo na komade. Blanširamo mahune u slanoj kipućoj vodi te ohladimo.
Rastopimo maslac i u njemu popržimo par režnjeva zdrobljenog češnjaka dok malo ne zarumene pa izvadimo režnjeve iz maslaca.
Na češnjakom aromatiziranom maslacu popržimo krušne mrvice, začinimo solju, paprom i muškatnim oraščićem. Kada mrvice potamne u njih dodajemo mahune i sotiramo 2-3 min.
Serviranje
Prvo serviramo gratinirane mahune i na mahune položimo filet pastrve. Dodamo par listića mente, naribamo malo korice limuna.
Sastojci
- Namirnice
- 2 pastrve
- 100 g lješnjaka
- 100 g krušnih mrvica
- 1 žlica mljevene dimljene paprike
- sol i papar
- limunova korica
- 50 g maslaca
- 400 g mahuna
- 3 režnja češnjaka
- muškatni orašćić
- listići svježe mente
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti David Skoko
Bruskete s tapenadom (namazom od maslina, kapera i inćuna)
Recepti David Skoko
Svinjski lungić u aromatičnom bilju s pireom od buče (bundeve/tikve)
Recepti David Skoko
Skuta s karameliziranim smokvama
Recepti David Skoko
Buzara
Recepti David Skoko
Pljukanci s pašticadom od tune
Recepti David Skoko
Okruglice od suhog voća
Recepti David Skoko
Bakalar na bilo s posuticama
Recepti David Skoko
Bakalar s krumpirom
Recepti David Skoko
Kroštule
Recepti David Skoko
Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima