David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 2 pastrve
  • 100 g lješnjaka
  • 100 g krušnih mrvica
  • 1 žlica mljevene dimljene paprike
  • sol i papar
  • limunova korica
  • 50 g maslaca
  • 400 g mahuna
  • 3 režnja češnjaka
  • muškatni orašćić
  • listići svježe mente

Priprema

  • 1. Pastrve očistimo i isfiletiramo te posušimo kuhinjskim papirom.
  • 2. Lješnjake kratko tostiramo u suhoj tavi i sameljemo (ne do kraja). Dodamo malo krušnih mrvica, sol, malo muškatnog oraščića,režanj češnjaka i mljevenu dimljenu papriku.
  • 3. Filete pastrve uvaljamo u smjesu lješnjaka i mrvica, na njih dodamo malo maslaca te položimo na pleh za pečenje prekriven masnim papirom. Pečemo u pećnici 10, 15min. na 180ºC.
  • 4. Mahune isperemo i ocijedimo te odrežemo vrhove i razrežemo na komade. Blanširamo mahune u slanoj kipućoj vodi te ohladimo.
  • 5. Rastopimo maslac i u njemu popržimo par režnjeva zdrobljenog češnjaka dok malo ne zarumene pa izvadimo režnjeve iz maslaca.
  • 6. Na češnjakom aromatiziranom maslacu popržimo krušne mrvice, začinimo solju, paprom i muškatnim oraščićem. Kada mrvice potamne u njih dodajemo mahune i sotiramo 2-3 min.
  • 7. Prvo serviramo gratinirane mahune i na mahune položimo filet pastrve. Dodamo par listića mente, naribamo malo korice limuna.

Povezani recepti

Vidi sve