Priprema

Pastrve očistimo i isfiletiramo te posušimo kuhinjskim papirom.

Lješnjake kratko tostiramo u suhoj tavi i sameljemo (ne do kraja). Dodamo malo krušnih mrvica, sol, malo muškatnog oraščića,režanj češnjaka i mljevenu dimljenu papriku.

Filete pastrve uvaljamo u smjesu lješnjaka i mrvica, na njih dodamo malo maslaca te položimo na pleh za pečenje prekriven masnim papirom. Pečemo u pećnici 10, 15min. na 180ºC.

Mahune isperemo i ocijedimo te odrežemo vrhove i razrežemo na komade. Blanširamo mahune u slanoj kipućoj vodi te ohladimo.

Rastopimo maslac i u njemu popržimo par režnjeva zdrobljenog češnjaka dok malo ne zarumene pa izvadimo režnjeve iz maslaca.

Na češnjakom aromatiziranom maslacu popržimo krušne mrvice, začinimo solju, paprom i muškatnim oraščićem. Kada mrvice potamne u njih dodajemo mahune i sotiramo 2-3 min.

Serviranje 

Prvo serviramo gratinirane mahune i na mahune položimo filet pastrve. Dodamo par listića mente, naribamo malo korice limuna.

Sastojci

  • Namirnice
  • 2 pastrve
  • 100 g lješnjaka
  • 100 g krušnih mrvica
  • 1 žlica mljevene dimljene paprike
  • sol i papar
  • limunova korica
  • 50 g maslaca
  • 400 g mahuna
  • 3 režnja češnjaka
  • muškatni orašćić
  • listići svježe mente

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve