Parmezanski „sendvič“ s tučenom ricottom i parmezanskim pršutom

Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva. 

Sastojci

  • 150 g 18 mjeseci starog parmezana Reggiano, ribanog
  • 250 g sira Vannella Ricotta
  • 80 g parmezanskog pršuta, tanko nasjeckanog
  • 200 ml Chef Luca Ciano’ ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 50 g prženih badema, s kožom, grubo nasjeckanih
  • Sol i mljeveni crni papar

Priprema

  • 1. Za pripremu parmezanskog čipsa za sendvič, zagrijte pećnicu na 180°C. Zatim naribani parmezan podijelite na zaobljene diskove od 6 cm na silikonskoj neprijanjajućoj podlozi i stavite u pećnicu. Pecite 8-10 minuta dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
  • 2. U mikser stavite ulje pa zatim ricottu i miksajte dok ne postane glatko, zatim dodajte malo soli i mljevenog crnog papra. Premjestite ovu smjesu u vrećicu za cijeđenje.
  • 3. Nanesite smjesu na polovicu površine parmezana sa čipsom, dodajte pršut iz Parme, zatim nanesite još jedan sloj smjese od ricotte. Na vrh stavite drugu polovicu parmezana (kao sendvič), rubove zarolajte i prekrijte sjeckanim bademima.
  • 4. Poslužite s par svježih začinskih trava i zalijte hladnim pivom!

Povezani recepti

Vidi sve