Parmezanski „sendvič“ s tučenom ricottom i parmezanskim pršutom
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- 150 g 18 mjeseci starog parmezana Reggiano, ribanog
- 250 g sira Vannella Ricotta
- 80 g parmezanskog pršuta, tanko nasjeckanog
- 200 ml Chef Luca Ciano’ ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 50 g prženih badema, s kožom, grubo nasjeckanih
- Sol i mljeveni crni papar
Priprema
- 1. Za pripremu parmezanskog čipsa za sendvič, zagrijte pećnicu na 180°C. Zatim naribani parmezan podijelite na zaobljene diskove od 6 cm na silikonskoj neprijanjajućoj podlozi i stavite u pećnicu. Pecite 8-10 minuta dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
- 2. U mikser stavite ulje pa zatim ricottu i miksajte dok ne postane glatko, zatim dodajte malo soli i mljevenog crnog papra. Premjestite ovu smjesu u vrećicu za cijeđenje.
- 3. Nanesite smjesu na polovicu površine parmezana sa čipsom, dodajte pršut iz Parme, zatim nanesite još jedan sloj smjese od ricotte. Na vrh stavite drugu polovicu parmezana (kao sendvič), rubove zarolajte i prekrijte sjeckanim bademima.
- 4. Poslužite s par svježih začinskih trava i zalijte hladnim pivom!
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Sendviči od odreska s karameliziranim lukom i grojerom
Recepti Luca Ciano
Focaccia s maslinama bez glutena
Recepti Donal Skehan
Hrskavi sendvič s piletinom
Recepti Lora i Stoyan
Pureći burger sendvič
Recepti Rudolph van Veen
Punjena peciva Caprese
Recepti Paul Hollywood
Tornjevi od tortilja i kukuruzne tortilje
Recepti Hazer Amani
Klupski sendvič s plodovima mora
Recepti Simon Rimmer
Falafel smotuljak od batata i slanutka
Recepti Luca Ciano
Banana i limoncello gelato, prženi orasi, limoncello krema
Recepti Luca Ciano
Panna cotta od kave s bijelom čokoladom